Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kompany a Kiel elleni mérkőzés előtt: Leroy Sané ott lesz a csapatban

A mai, Kiel elleni mérkőzés előtt Vincent Kompany vezetőedző és Christoph Freund sportigazgató nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Kompany ...

... a csapatválasztásról: Sok játékosunk van, és mindegyikükre szükségünk van. A tartósan sérülteket leszámítva minden játékosunk fitt. Egy hét áll előttünk három mérkőzéssel, és már nagyon várjuk. Leroy is ott lesz a csapatban.

... Leroy Sanéról: Az elmúlt szezon első fele nagyon jó volt, és sok gólban volt része. Az idei év elején folyamatosan sérülésekkel és fájdalmakkal küzdött, de végigküzdötte és végigjátszotta. Igazi harcosnak láttam őt ott. Most az a jó, hogy fájdalommentes. Örülünk, hogy visszatért és megfelelően fitt.

... Musialáról: Már megtapasztaltam egy-két játékost, és Jamalnak ugyanúgy kell folytatnia, és semmin sem kell változtatnia. Örülünk, hogy nálunk van. A világ három-négy legjobb játékosa közé kerülhet.

... az ellenfelekről: Tavaly magam is megtapasztaltam. Teljesen domináltunk a másodosztályban a Burnley-vel, aztán feljutottunk egy másik ligába, és küzdöttünk. De pontosan ezekért a meccsekért teszel meg mindent, és el tudom képzelni, hogy a Kiel már nagyon várja ezt a meccset.

... a következő hetekről: Az FC Bayernnél minden játékos jelölt a kezdőcsapatba. Jelenleg nem a rotációról van szó, hanem a Kiel elleni mérkőzésről. Sok meccsünk van most, és fontos, hogy minden játékos készen álljon a bevetésre.

... Aleksandar Pavlovićról: Mindig óvatos vagyok, amikor fiatal játékosokról beszélek. Egyszer magam is voltam ilyen helyzetben, és az ember nem akarja, hogy fiatal játékosnak bélyegezzék. Ez csak a teljesítményről szól, és ő minden nap fejlődik. Tényleg izgalmas csapatunk van, és hogy ennyi játékos közül választhatunk, az egy szép probléma.

... Leon Goretzkáról: A csapatunkban mindenkinek megvan a lehetősége, hogy játsszon. Mindenkinek ki kell érdemelnie a lehetőséget. Rengeteg játékosunk van, és mindenkire szükségünk lesz.

... Joshua Kimmichről, aki a válogatottban a jobbhátvéd posztján játszik: Ami a válogatottal történik, az egyáltalán nincs hatással a munkámra. Az az erőssége, hogy több poszton is tud játszani - akár egy meccs alatt is. Szóval ez nem probléma, hanem inkább megoldás, és ő maga is azt mondta, hogy ez nem zavarja.

... a nemzetközi szünetről: A nemzetközi szünetben fontos számomra, hogy visszatekintsek arra, hogy mit csináltunk jól és mit rosszul, és átgondoljam, hogyan közelítsük meg a következő heteket. Nyilván megnéztem néhány nemzetközi meccset is, de nem az összeset.

... a Kielről: Rugalmasak és jók a labdával. Dominánsak voltak az előző szezonban, és bár feljutottak, ez megmaradt a csapatban. A presszingben is erősek. Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy nagyon tiszteljük az ellenfelet, de természetesen minden meccset meg akarunk nyerni.

Freund ...

... Musiala szerződési helyzetéről: Meg akarjuk hosszabbítani a szerződését, ahogyan azt már az elnök és Max Eberl is elmondta. Az a célunk, hogy hosszú távon velünk maradjon, és segítsen meghatározni egy korszakot.

... Jamal Musialáról: Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy olyan játékos van a csapatban, mint ő. Jamal egy olyan játékos, akit az emberek azért jönnek, hogy megnézzék. Képes meccseket eldönteni, és emellett abszolút csapatjátékos. A világ egyik legjobbja lehet, és mind a Bayern, mind Németország szerencsésnek mondhatja magát, hogy a soraiban tudhatja. Ő fogja alakítani a következő évtizedet Németország és remélhetőleg a Bayern számára is.

... a Kiel elleni 2021-es kupakiesésről: Ez egy kupameccs volt télen, nehéz körülmények között. Azonban ez már régen volt, és most a Kielről van szó a Bundesligában. Biztos vagyok benne, hogy ez már nem

... Paul Wannerről: Természetesen osztrákként semmi kifogásom nem lenne az ellen, hogy Ausztriában játsszon. De alapvetően Paulnak magának kell meghoznia ezt a döntést, és a szívére hallgatnia. Szerintem Heidenheim pontosan a megfelelő környezet számára. Nyilvánvalóan nagyon szorosan figyelemmel kísérjük.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet