Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kimmich: Ez nem lehet egyszemélyes show

Hétfőn az EB utáni első válogatott mérkőzésre való felkészülésre gyűltek össze a német válogatott játékosai, hogy szombaton Magyarország ellen, Düsseldorfban megkezdjék a Nemzetek Ligája szezont.

Új kapitányként Joshua Kimmich vezeti majd a pályára a DFB válogatottját – előtte személyi és sportot érintő kérdésekre adott választ a sajtótájékoztatón.

Joshua Kimmich ...

... a jelenlegi helyzetről: Sajnos sok minden megváltozott az EB óta. Volt egy-két távozás a csapatban és a stábon belül is. Fontos, hogy sikerült inspirálnunk az embereket az EB-n. Erre szeretnénk építeni, ez a cél szombaton.

... kapitányságról: Már büszkeség, mindig arról álmodozol, hogy válogatott játékos legyél. De hát kapitánynak lenni nagyon nagy dolog. Ez nagyon különleges. A körülöttem lévők örülnek, és örülök, hogy megkaptam az edzői csapat bizalmát. Ezt szeretném visszafizetni, de ez nem lehet egyszemélyes show. Kai és Toni által erős triónk van, és egy szintén új csapattanáca. Néhány fontos játékos távozott, olyan játékosokra van szükségünk, akik felelősséget akarnak vállalni a meccsek megnyeréséért, vagy ha a dolgok nem mennek jól. Ez ennek a része. Az a célom, hogy minél több játékost húzzak magammal.

... Angelo Stillerről és Aleksandar Pavlovicról: Mindkettő brutális fejlődésen ment keresztül. Angelóra azt lehet mondani, hogy nem fél, akárcsak Pavlo. Mindketten erősek technikailag és jó passzjátékosok. És egyértelmű, hogy mindketten játszani akarnak. Fontos, hogy legyenek fiatal játékosok, akik éhesek és élvezik a játékot.

... a célokról a Nemzetek Ligájában: A Nemzetek Ligájában elért eredmények nem számítanak fontosnak, ha nem vagy sikeres. A spanyolok minden bizonnyal úgy gondolták, hogy nagyszerű dolog megnyerni a Nemzetek Ligáját. Minden bizonnyal a fejedben a világbajnokság jár, de az még nagyon messze van. Más országok megmutatták, hogyan kell ezt csinálni, és nem csak az Európa-bajnokságon vagy a világbajnokságon kezdtek el jó focit játszani, hanem egy folyamat volt. Egy csapatnak mindig jó, ha sikeresen futballozik. A csapatból senki sem mondhatja el, hogy valaha is nyert címet. Nincs más, amit eladhatnánk, és szeretnénk minden lehetőséget kihasználni. A múltban nem voltunk olyan sikeresek, ezen szeretnénk változtatni.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet