Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

A kreatív Michael Olise változatosságot visz az FC Bayern támadásába

Michael Olise megérkezett! A 22 éves francia játékos múlt csütörtökön mutatkozott be az FC Bayern új játékosaként a Max Eberl sportigazgatóval tartott sajtóbeszélgetésen.

"Azonnal éreztem, hogy szívesen látnak" - mondta a német rekordbajnok új szerzeménye. A támadó múlt hét eleje óta Münchenben tartózkodik, kezdetben teljesítménydiagnosztikát végzett, szerda óta pedig a csapattal edz.

A francia válogatottal az olimpiai játékokon való részvétele miatt Olise csak később kezdett új klubjánál. Eberl sportigazgató azonban hangsúlyozta, hogy ez nem hátrány: "Az a nagyszerű, hogy csúcsformában és számos sikeres tapasztalattal érkezett, még ha végül nem is lett olimpiai arany a vége. Most itt az ideje, hogy megismerje a csapattársait és az edzőjét."

A 22 éves játékos gyorsan világossá tette, hogy mostantól mire szeretne koncentrálni a Bayernnél: "Nem vágyom a címlapokra. Azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem." Olise a pályán nyújtott teljesítményével neves francia elődei nyomdokaiba szeretne lépni az FCB-nél. "Nagyon kedvelem Franck Ribéryt. Ha a Bayernben játszó franciákra gondolok, akkor elsősorban ő jut eszembe" - mondta a dribbliző támadójátékos.

Olise az olimpián megmutatta, mit várhatnak tőle a Bayern szurkolók. Kiemelkedő teljesítményével(2 gól, 5 assziszt) nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a francia csapat bejutott a döntőbe, és végül ezüstérmet szerzett. "Az olimpiai tornán megmutatta, hogy mennyi minőség van benne. Hihetetlenül kreatív játékos, nagyon jó bal lábbal, sokoldalúságot biztosít számunkra, középen és a szélen is tud játszani. Nagyon jólll játunk vele" - mondta Eberl Olise-ról.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet