Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kompany az Ulm elleni mérkőzés előtt: Most már tényleg be kell pörögnünk

Az FC Bayern új szerzeményét, Michael Olise-t csütörtökön hivatalosan is bemutatták a világsajtónak. Ezt követte Vincent Kompany sajtótájékoztatója a pénteki, Ulm elleni DFB-kupa-mérkőzés előtt.

Olise az első benyomásairól: Eddig minden nagyon jó volt. Azonnal úgy éreztem, hogy szívesen látnak. Az edző nagyon jó.

Max Eberl Olise kvalitásairól: Az olimpián megmutatta, milyen kvalitásai vannak. Annak ellenére, hogy az előző szezonban nem volt könnyű szezonja két sérüléssel. Mindössze 22 évesen már majdnem 100 gólt szerzett. Hihetetlenül kreatív játékos, nagyon jó bal lábbal. Rengeteg variációs lehetőséget ad nekünk, és képes középen és a szélen is játszani. Sok örömet fog nekünk szerezni.

Olise: Nem nézem a címlapokat. Az nem fontos. A klub azt akarja, hogy végezzem a munkámat, és azért vagyok itt, hogy ezt tegyem.

Olise a francia elődökről az FCB-nél: Nagyon kedvelem Franck Ribéryt. Ha a Bayernnél játszó franciákra gondolok, akkor elsősorban ő jut eszembe.

Olise a Bundesligáról: Biztosan kicsit más lesz, mint a Premier League, de majd meglátjuk.

Max Eberl Olise indulásáról: Az a nagyszerű, hogy csúcsformában és sikerekkel érkezett, még ha végül nem is lett belőle olimpiai arany. Most itt az ideje, hogy megismerje a csapattársait és az edzőjét.

Olise Musialáról: Fiatalabb korunkban egy ideig együtt játszottunk a Chelsea-ben. Ő egy top játékos, és nagyon boldog vagyok, hogy most vele játszhatok.

Vincent Kompany a mérkőzésről: Készen állok. Fontos számunkra, hogy most újra versenyképes meccsünk van. A barátságos meccsek mindig jók a kondíció szempontjából, de most már igazán belevághatunk.

Max Eberl: Élvezem, hogy ilyen közel vagyok a csapathoz. Van egy új hatás és egy új energia, és most már alig várjuk, hogy elkezdjük és megmutassuk, mennyire jók vagyunk a kompetitív meccseken.

Kompany a később csatlakozott játékosokról: A játékosok még nincsenek 100 százalékos állapotban, de ezt majd megoldjuk. Fontos, hogy fittek maradjanak, mert sok meccsünk lesz az elkövetkező hónapokban. Remélem, hogy az elkövetkező hetekben minden játékosunk készen áll majd arra, hogy 90 percet játszhasson.

Max Eberl Fernando Carro nyilatkozatáról: Magáért beszél. Nekem csak az jut eszembe: a beszéd ezüst, a hallgatás arany.

Vincent Kompany a DFB-kupáról: Kevés emlékem van a kupáról, mert nagyon régen volt. A holnapi egy fontos mérkőzés számunkra, és már régóta várjuk. Láttuk, hogyan készült rá az Ulm, és milyen keményen dolgoztak. Nem áll szándékunkban lebecsülni az ellenfelünket, de meg vagyunk győződve arról, hogy győzni tudunk.

Kompany az ellenfél hozzáállásáról: Ha megnézzük, mit csinált az Ulm az elmúlt években, nem játszanak mélyen. Nagyon dominánsak és aktívak voltak az elmúlt években. De a célunk mindig az, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk. A Bayernnél mindig van nyomás, ez már csak így van. De az is fontos, hogy holnap jó érzéssel vágjunk neki a szezonnak.

Kompany a kupában szerzett gólokról: Ami az elmúlt években történt, az nem az én témám. Sokat beszélhetünk itt a céljainkról, de nekem most a holnapi meccs a fontos, aztán majd meglátjuk.

Max Eberl a gólokról: Minden meccset meg akarunk nyerni, és akkor a célok egyértelműek.

Kompany a kezdőkről: Majd holnap kiderül, hogy ki van bent és ki nincs.

Max Eberl a csapatról: Kiváló csapatunk van, kiváló játékosokkal, akik jó szimbiózist alakítottak ki Vincent Kompanyval a felkészülés során.

Kompany a belső kommunikációról: Mindig őszintén, közvetlenül és világosan kommunikálunk a játékosokkal. Christoph, Max és én ezt együtt tesszük. Fontos, hogy a játékosok tudják, mi történik, és ne érezzék magzukat kívülállónak.

Vincent Kompany a bajnokjelöltekről: Az előző szezonban a Leverkusen volt a bajnok, a Stuttgart pedig a második, de most kezdődik minden elölről. Minden meccset meg akarunk nyerni, és ezt a pályán is meg kell mutatnunk.

Kompany Leroy Sanéról: Remélem, hogy nagyon hamar csatlakozik hozzánk. Minden játékosra szükségünk lesz, és mindenekelőtt arra, hogy minden játékosunk fitt legyen. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt. A következő három és fél hónapban körülbelül 30 mérkőzésünk lesz, ezért is fontos, hogy lassan hozzuk vissza a játékosokat.

Max Eberl a lehetséges átigazolásokról: Egy új szerződtetés nem jelent automatikusan törzstagot, mert nagyon jó játékosaink vannak a csapatban. Az állandóság fontos, ezért is olyan fontos, ahogy Vini az előbb elmagyarázta, hogy a játékosok fittek legyenek. Ha semmi rendkívüli nem történik, akkor megvan a keretünk az új szezonra.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet