Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nagelsmann: Meg akarom nyerni

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány május 15-án Berlinben kihirdette előzetes keretét a hazai Európa-bajnokságra. A keretben összesen 27 játékos van.

A dfb.de összefoglalja a szövetségi kapitány legfontosabb kijelentéseit.

Julian Nagelsmann ...

… a keret összeállításáról: Olyan egyéniségek kellenek a csapatba, akik jól működnek együtt. Ezt már az előző kerethirdetésnél, márciusban is figyelembe vettük. Az a visszajelzés jött, hogy ez volt az elmúlt évek legjobb összetartása. Ezért a keretet kevés poszton akartuk módosítani.

… 27 játékosról az előzetes keretben: 22 mezőnyjátékos lesz az Eb-n a keretben, így tudunk jól edzeni. Ezen kívül mindenki fókuszált marad, hogy játékpercekhez jusson. Ha az UEFA 30 játékost engedélyezne a keretbe, akkor sem éltünk volna ezzel.

... Mats Hummels és Leon Goretzka mellőzéséről: Mindkét játékossal hosszabban beszélgettem. Mats és Leon természetesen nagyon csalódottak. Legszívesebben mindenkit vinnék, de döntenem kellett az összeállításról.

… a kommunikációról a játékosokkal a keretbe kerülésről: Minden játékost személyesen értesítettem, akik a megbízatásom alatt kerettagok voltak. Néhányan szerettek volna pontosabb indoklást, a beszélgetések tarthatnak egy vagy 22 percig.

... négy kapus nevezéséről: Biztosan négy kapussal megyünk az Eb-ra. Így jobban el tudjuk osztani a terhelést az ezdéseken. Ezért döntöttünk négy kapus mellett. Alexander Nübel megérdemelte a nevezést. Bernd Leno lemondása után rögtön mellette döntöttünk, mert nagyon jól illik a kapusjátékunkba.

… a kihúzásra esélyesekről: A bizonytalan jelöltek tudják, hogy esetleg nem lesznek ott. Az elején több játékos lesz, hogy a felkészülés alatt jobban tudjunk edzeni. Lesz két felkészülési meccs is, ahol nem állhatunk ki 18 játékossal.

… a később érkező játékosokról: Edzőként önzetlennek kell lennem. Egyszerűbb lenne, ha minden játékos a z elejétől ott lenne. Az edzésmunkát megnehezíti, mert fontos játékosokat kell nélkülöznünk, de jól és gyorsan integrálni fogjuk őket.

… Thomas Müller szerepéről: Thomas olyasvalaki, aki sokakat összeköt. Mindenkivel jó kapcsolata van a csapatból. Nem fog minden meccsen kezdeni. Thomas azok közé a játékosok közé tartozik, akik jól szállnak be a padról és hosszú felkészülés nélkül ott vannak az akciókban. Természetesen a szurkolók számára is fontos arc. Erre mind szükség van.

… Toni Kroosról: Toni top formában van. Egyértelműen képes minden meccset végigjátszani. Figyelni fogunk rá, hogy a terhelés rendesen legyen elosztva. De ez minden játékosnál így van. Azt várom tőle, hogy támogasson minden játékost a pályán. Fontos a támadások indításában, nyugalmat sugároz a csapatnak, szerényen beszél a többi játékossal és a csapat részének tekinti magát. Ez nagyon fontos.

… a felkészülésről: Márciusban volt tíz napunk és két nagyon jó meccsünk. De tényleg csak tíz nap volt, a struktúrák még törékenyek. Ezen még dolgoznunk kell, a felkészülés során tovább szeretnénk fejlődni.

… a célokról: Meg akarom nyerni. De a szurkolókat is fel akarjuk lelkesíteni. A futballt a szórakoztatóipar részének tekintem. Nem csak nyerni akarok, hanem lázba hozni. A szurkolóknak fontos, hogy azonosulhassanak a futballal. A meccsek elött és után is boldog arcokat akarok látni.

… a segédedzők szerződéshosszabbításáról: nagyon örülök neki, hogy az edzői csapatom is hosszabbított. Alapfeltétel volt, hogy együtt folytathassuk. Mindenki gyorsan döntött, hogy folytassuk a közös utat. Jól összeillünk emberileg és szakmai szempontból is. Szavak nélkül értjük egymást, ez szövetségi szinten még fontosabb.

 

 

 

Fordította: F. D.

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet