Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Vincent Kompany sajtótájékoztatója a Bayer Leverkusen elleni hazai Bundesliga-mérkőzés előtt

A mai, Bayer Leverkusen elleni mérkőzés előtt Vincent Kompany vezetőedző és Christoph Freund sportigazgató nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Kompany ...

... a mai meccsről, amely megmutatja, hogy hol tart a csapat: Jó, hogy mindenki izgatottan várja a mérkőzést. Nyilvánvalóan fontos meccs lesz, az elmúlt 12 hónap legjobb csapata ellen. Nagyon várjuk már a mérkőzést. Nyilvánvalóan nem lesz könnyű. Egy jó ellenféllel szemben szeretnénk kipróbálni magunkat az Allianz Arénában. A Bayern mindig is a favoritok közé tartozik. Alig várjuk, hogy a bajnok ellen játszhassunk, és nyerni akarunk.

... a Bayern játékstílusáról: A Bayern mindig a lehető legdominánsabb akar lenni. A mi csapatunk hozzáállása mindig az kell, hogy legyen, hogy dominánsak akarunk lenni. A Bayernnek mindig rá kell nyomnia a játékát az ellenfél játékára. Ha egy csapatnak sikerül ezt megakadályoznia, akkor nagy tiszteletet érdemel. Kulcsfontosságú, hogy ez egy hazai meccs számunkra. Sokan akartak jegyet. Nem tágíthatunk attól, hogy a legjobbunkat akarjuk mutatni.

... a Leverkusen tavalyi címvédéséről: Valami különlegeset értek el az elmúlt szezonban. Érdekes volt nézni. Pontosan ez az, ami olyan izgalmassá teszi a játékot. Egy olyan csapat ellen játszunk, amely tavaly valami elképesztő dolgot ért el.

... arról, hogy változtat-e azon, hogy hogyan beszél a csapattal a mérkőzés előtt: Ha a Kiel vagy a Bréma elleni meccshez úgy állsz hozzá, mint a Leverkusen elleni meccshez, az jó mentalitást mutat. Ha aztán a Leverkusen elleni találkozó előtt valami mást csinálsz, akkor az nem jó. Ami számít, az a következő meccs. Mi 100 százalékkal akarunk nekivágni a mérkőzésnek.

... Mathys Telről: Rendelkezésre fog állni. Egy olyan csapatunk van, ahol nagy a verseny. Ez jó. Mindig arról van szó, hogy mit látunk egy játékosban. Hiszünk Mathys Telben. Nagy tehetséggel rendelkezik.

... a Leverkusen elleni találkozóról és az előttünk álló egyéb kihívásokról: A következő meccs az, ami a futballban számít. Ha jól teljesítettél, akkor tovább kell menned. Az elmúlt három meccsen 20 gólt lőttünk, de az én feladatom, hogy megmutassam, mit tudunk jobban csinálni. Egy olyan meccsen, mint a Leverkusen ellen, bármi lehetséges. Úgy fogjuk felkészíteni a csapatot, hogy szombaton a maximumot nyújtsa. Aztán utána lépünk tovább.

... a mérkőzésre való felkészülésről: Rengeteg mérkőzést néztünk meg. De mindig az erősségeinkre koncentrálunk. Minden meccs a múltból további információkat jelent. Az a fontos, hogy milyen elképzeléseink vannak. A Leverkusen egy jó csapat. Mindent megteszünk, hogy a szurkolókkal együtt támogassuk a csapatot, hogy szombaton egy különleges futballnapot tölthessünk el.

... a motivációjáról a mérkőzés előtt: A Leverkusen bajnok volt, és most az Allianz Arénába jön. A tabella élén állunk, és lehetőségünk van arra, hogy tegyünk valamit a szurkolóinkért. Nagyon jól érzem magam itt. Nagyon keményen dolgozom és mindent meg akarok érdemelni. Minden más nem fontos számomra. Szeretem látni mások sikerét, amikor a maximumot hozzák ki magukból, mert tudom, milyen nehéz ez. A saját dolgomat akarom csinálni, és mindent megteszek érte, amit csak tudok.

... arról, hogy ki fitt és ki nem: Majd holnap eldöntjük. Manuel Neuer újra edzett.

... a védelem közepéről: Egyetlen esélyt sem engedtünk meg a Bremen ellen. Ez nem csak a védelemnek köszönhető. Csapatként kell mindent megtennünk. Ezt nagyon jól csináltuk az elmúlt meccseken. Nagyon bízom a csapatban.

Freund ...

... a Leverkusenről: Nagyon izgatottak vagyunk. Ez egy nagy meccs. Az előző meccsek is fontosak voltak. Az eddigi szereplésünkkel önbizalmat tudtunk szerezni. Egy fontos mérkőzésre számítunk.

... Manuel Neuer esetleges visszatéréséről a válogatottba: Ez az ő személyes döntése. Nagyon boldog, jó formában van, és remélhetőleg most már újra fitt. Még nem beszéltünk erről.

... Jamal Musialáról és Florian Wirtzről: Mindketten nagy örömet okoznak nekem, mint futballrajongónak. Az ilyen játékosok miatt megy az ember a stadionba. Jamal Musiala a Bayern München sportigazgatójaként is nagy örömet okoz nekem. Ő egy fontos tényező a játékunkban.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet