Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nagelsmann: Ter Stegen az elsőszámú kapus

A válogatott megkezdi az új szezont az UEFA Nemzetek Ligájában. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a herzogenaurachi felkészülés kezdetén, a Magyarország valamint a Hollandia elleni mérkőzések előtt fontos személyes kérdéseket tisztázott és közölt.

Ezzel kapcsolatban minden információt a dfb.de oldal gyűjtött össze.

Julian Nagelsmann ...

... a kapus kérdésről: Marc-André ter Stegen megérdemelten az új első számú. Kiváló teljesítményt nyújtott a Barcelonában az évek során, és megérdemli. Az első számú kérdése biztos, de minden más ezen kívül még egy kicsit nyitott.

... a csapatkapitányról: Három új kapitányt neveztünk ki. Joshua Kimmich az első számú, majd Antonio Rüdiger és Kai Havertz.

... Joshua Kimmichről: Számomra a kapitány az, aki közvetíti a csapat véleményét az edzői stábnak, nem pedig fordítva. Josh abszolút példakép abban, ahogyan a munkáját végzi. Ő az, aki utat mutat, ezért logikusan Ilkay Gündogan utódja. Joshua Kimmich mindig őszinte, és közvetlenül megmondja, ha valami nem stimmel, amit nagyra értékelek benne, mint emberben. Mindemellett a sportban is megfelel a jó kapitánnyal szemben támasztott követelményeknek. Ő volt a legjobb jobbhátvéd az Eb-n, és nálunk is hátvéd marad.

... a szerepek elosztása a csapaton belül: Mostanra kissé megváltoztattuk a szerepeket. Kicsit nyitottabbak, a következő meccseken alapvetően a normál és a cserejátékosok szerepe lesz. A világbajnokságra való tekintettel szeretnénk olyan játékosokból álló magot alkotni, akik azt a magabiztosságot kifejlesztik, ami a meccsek megnyeréséhez szükséges. Mindenkinek megvan az esélye a játékidőre.

... egy lehetséges taktikaváltásról: Megszilárdítjuk azokat a dolgokat, amiket az Eb-n csináltunk, mert sok mindent jól csináltunk. De szeretnénk ezt tökéletesíteni és nem bonyolítani. A szezon első hetei általában a legintenzívebbek, és nem akarjuk túlterhelni a játékosokat, főleg nem fejben. Ezért ha változtatásokról van szó egy kicsit visszafogjuk magunkat.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet