Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kompany a Freiburg elleni mérkőzés előtt: Az első meccs az Allianz Arénában

A mai, Freiburg elleni mérkőzés előtt Vincent Kompany vezetőedző és Max Eberl sportigazgató nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Eberl az átigazolási határidő napjáról: Az átigazolási ablak a határidőig mindenki számára nyitva áll. Bármi megtörténhet.

Kompany az első hazai mérkőzéséről: Végre egy meccs az Allianz Arénában. Úgy érzem, mintha már régóta itt lennék, de még egyszer sem játszottunk itt. Szerintem az új szerzemények is ugyanúgy várják már. Jó meccset szeretnénk a szurkolóknak.

Kompany Michael Olise-ról: Ő egy olyan srác, aki nagyon magabiztos. Nagyon gyorsan beilleszkedett. Remélhetőleg a következő hetekben megmutatja, hogy mennyire jó. Fontos játékos lesz számunkra. Ezt meg kell mutatnia és ki kell érdemelnie.

Eberl a csapattervezésről: Jó, hogy közvetlenül az átigazolási időszak után nemzetközi szünetet tartunk. Jó móka a csapatépítés. Sok mindent megbeszélünk, hogy mi az, ami megvalósítható. A csapat tervezése az emberek érzésekkel teli kirakása. Olyan, mint egy zenekar. Olyan csapatot építesz, amellyel megpróbálod elérni a céljaidat.

Eberl a Gabriel Vidovic átigazolási pletykákról: Ha kölcsönadnánk Gabrielt, akkor meg kellene hosszabbítanunk a szerződését. Ezt tudjuk, és ezt meg is tennénk. Az átigazolási időszak egy nagyon intenzív időszak. Nem fogunk több játékost szerződtetni. Ha lesz valami, az egy távozás lesz. Nagyon elégedettek vagyunk a csapattal, és maximális sikereket akarunk elérni. Az edzők hihetetlen energiát hoznak. Most minden nagyon jó.

Kompany a nemzetközi szünetről: A szünet egy olyan helyzetben jön, amikor elemezhetjük azokat a dolgokat, amelyeken eddig dolgoztunk. Aztán megtervezzük a következő fázist. Az olyan játékosok, mint Thomas Müller vagy Manuel Neuer kapnak egy kis szünetet, hogy regenerálódjanak. Aztán vannak olyan játékosok is, akiknek a kondíciójukon kell dolgozniuk. Így lesz ez a nemzetközi szünetben is.

Kompany a védelemről: „Mindent megfigyelünk, belemegyünk a részletekbe, hogy megoldásokat találjunk, és tökéletes képet alkossunk. Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk Wolfsburgban, aztán a félidő után nem sokkal elvesztettük a lendületet. Ez gyakran hibák miatt történik. De küzdöttünk és továbbmentünk. A mentalitás jó volt. Csapatként kell megoldanunk a dolgokat. A felállás az én döntésem. Egy játékos mellett is lehet dönteni, nem pedig egy játékos ellen.

Eberl az átigazolásokról: Ez egy normális átigazolási ablak, ahol tárgyalások vannak. Ha valami nincs rendben, akkor nincs rendben. De nagyon elégedettek vagyunk a csapatunkkal.

Kompany a Bajnokok Ligája-sorsolásról: Várom a meccseket és a különböző csapatokat. Minden meccset meg akarok nyerni, de még nem tudom, milyen lesz az egész az új rendszerrel.

Eberl a Bajnokok Ligájáról: Új és izgalmas érzés. Már nagyon várom, mert más lesz. Nyolc ellenfeled van, nagyon különböző helyzetekben. Gyakran előfordult, hogy négy meccs után tudtad, ki jutott tovább. Ez most megváltozik. Már nagyon várom.

Kompany ismét a Bajnokok Ligájáról: Már nagyon várom a meccseket. Egy rotterdami idegenbeli meccs mindig jó. Otthon a Párizs, idegenben a Barcelona. A legfontosabb, hogy a játékosok fittek maradjanak. Akkor élvezhetjük a meccseket.

Eberl Kingsley Comanról: Szerződése van, és a csapatban lesz, ha még itt lesz. Semmi nem utal arra, hogy egy sokat változott csapattal vágnánk neki a szezonnak.

Eberl Paul Wannerről: A Campus fontos tényező Christoph Freund és számomra. Tudjuk, hogy mennyire fontos a fiatalok fejlesztése, az azonosítás szempontjából is. Most keressük a módját annak, hogy a játékosokat felhozzuk a Bajnokok Ligája szintjére. A kölcsönadási út egy jó lehetőség. Paul Wanner nagyszerű fejlődést ért el. Szerettük volna vele megtenni a következő lépést. A Heidenheim egy fantasztikus platform, ahol Paul fejlődhet. A többi kölcsönadásnak is van értelme. Jó kluboknál vannak.

Kompany Joshua Kimmichről, aki lehet, hogy a válogatott következő csapatkapitánya lesz: Tisztelem az edző kollégáimat Németországban. Ez egy folyamat, ami a válogatottnál zajlik. Az én véleményem itt nem fontos. Joshua egy vezető játékos nálunk. Sokat segített nekem itt.

Eberl az ésszerű irányításról: Döntéseket kell hoznunk. Pénzt költöttünk és bevételt termeltünk. Akkor vásárolhatunk, amikor a pénztárcánk megengedi.

Kompany arról, hogy ki fitt a Freiburg ellen: Közel vagyunk ahhoz, hogy mindenki rendelkezésre álljon. De nem akarok túl nagy nyomást gyakorolni. Nincs olyan sok gondunk. Remélem, hogy hamarosan mindenki elérhető lesz.

Kompany a Freiburgról: Minél többet elemzel egy csapatot, annál jobban megérted a klubot. Ez lenyűgöző. A Freiburg eszközei nem hasonlíthatók össze. A csapatnak világos identitása van. A klub nagyon egyértelműen cselekszik, és már régóta a Bundesligában van. Ez tényleg lenyűgöző modell. Nehéz mérkőzés vár ránk. De a célunk otthon, az Allianz Arénában mindig egyértelmű.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet