Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kompany a Wolfsburg elleni mérkőzés előtt: Mindenkitől a maximális teljesítményre van szükségünk

A mai, Wolfsburg elleni mérkőzés előtt Vincent Kompany vezetőedző és Max Eberl sportigazgató nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Kompany a Matthijs de Ligtnek tett állítólagos megjegyzéseiről: Én nem mondtam ilyet.

Kompany a kommunikációról: Fontos, hogy arra koncentráljunk, hogyan kommunikálunk a játékosokkal egyénileg. A játékosok értékelik, ha átadod az üzenetedet. Sok tapasztalatot szereztem ezen a szinten, és tudom, hogyan működik egy öltöző.

Kompany az első bajnoki mérkőzése előtti idegességről és izgalomról: Nem vagyok ideges, alig várom az első Bundesliga-mérkőzést. Ez egy nagy kihívás. Jól felkészültünk a csapattal és a stábbal. A játékosokon múlik, hogy kik játszanak. Izgatott vagyok.

Eberl Matthijs de Ligt átigazolásáról: El kell döntenünk, hogy hol érezzük úgy, hogy a lehető legnagyobb sikert érjük el. Vincenttel közösen hoztunk döntéseket. Matthijs nagyon stabil teljesítményt nyújtott. Szerettünk volna még egy bal lábas játékost, ezért szerződtettük le Hiroki Itót. Döntéseket hoztunk, és ezért van olyan csapatunk, amilyen.

Kompany a kezdőcsapat kiválasztásáról: Az elején arra kell törekedni, hogy gyorsan képet kapjunk a kezdő tizenegyről. Csak a fejlődés során ismered meg jobban a játékosokat. Szükséged van egy világos vonalra, de néha ez is egy érzés - az ellenfelek változtathatnak valamit, egy játékos nem teljesít olyan jól az edzésen. Meg kell tartani egy kis szabadságot, és hallgatni kell az ösztöneidre is, különben egy számítógép is megtehetné.

Eberl a csapat sérülések utáni állapotáról: Amikor megtervezed a csapatot, nyilván sérülések nélkül képzeled el. Nem jó, ha felduzzadt a csapat. A fiatal játékosainknak is lehetőséget akarunk adni, hogy megmutathassák magukat. Vinni nagyon jól dolgozik velük. Nyilvánvalóan nem néz ki jól, hogy Stani és Hiroki Ito mellett van egy új szerzeményünk és egy visszatérő sérültünk.

Kompany a Wolfsburgról: Ők egy olyan csapat, amelyik ebben a szezonban bejuthat Európába. Egy erős csapat ellen játszunk, ez egy nehéz idegenbeli mérkőzés. Számomra fontos, hogy karaktert mutassunk. Szeretnénk tartani azt a vonalat, amit az előszezonban láttunk, ahol a csapat egyre jobb és jobb volt. Nyilvánvalóan nyerni akarunk.

Eberl a tárgyalásokról a korábbi klubjaihoz képest. A tárgyalások lényegében nem különböznek - a sportról és az átigazolási díjakról beszélünk. A zaj körülötte és a reflektorfény nyilvánvalóan nagyobb.

Kompany Leon Goretzkáról a védelem középpályáján: Ő már megmutatta, hogy képes erre. Szerencsére több olyan játékosunk is van, aki több poszton is tud játszani, mint Konni és Joshua. Leon jól teljesített. A játékosok hozzászoktak ahhoz, hogy rugalmasak legyenek.

Kompany a csapathírekről: Ha minden rendben lesz a mai edzésen, akkor a hosszú távú hiányzók kivételével mindenki rendelkezésünkre áll.

Eberl a bajnoki cím esélyeseiről: A Leverkusen teljesen megérdemelten lett bajnok az előző szezonban. Ismét ők az egyik favoritok, de nem ők az egyetlenek. Ott van a Dortmund, a Lipcse, a Stuttgart, és mindig van egy meglepetéscsapat. Szeretnénk, ha a salátástál Münchenbe térne vissza.

Kompany a bajnoki cím esélyeseiről: Minden meccset meg akarunk nyerni, ez a mi hozzáállásunk. Mindig tisztelnünk kell az ellenfeleket. A Leverkusen fenomenális volt az elmúlt szezonban. Szerintem ismét 90 pont körüli eredményre lesz szükség a bajnoki címhez, szóval mindenkitől a maximális teljesítményre van szükségünk.

Kompany a Wolfsburgban játszott mérkőzéséről: Az akkori edző Huub Stevens volt. Azt hiszem, miattam veszítettük el a meccset. A második wolfsburgi fellépésem remélhetőleg jobban fog sikerülni. Sokat tanultam Németországban, nagyon fontos volt számomra. Néha vannak ilyen pillanatok a karrierben. Az a fontos, hogy folytasd. Ha továbbmész az életben, akkor minden rendben lesz.

Kompany Kimmichről: Sacha Boey és Josip Stanišić személyében két kiváló jobbhátvédünk van. Joshua Kimmich legjobb pozícióját a középpályán látom, és ezt minden nap megmutatja az edzéseken is.

Kompany Michael Olise-ról és Joao Palhinháról: Jó esély van rá, hogy sokat fognak játszani ebben a szezonban, de hadd tartsam meg a titkaimat.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet