Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Jamal Musiala elárulta, hogy nagyon várja az FC Bayern új szerzeményét: Egy szuper játékos

Az FC Bayern dél-koreai túrájának végén Jamal Musiala beszélt a keserű Európa-bajnoki kiesésről, az örök rivális Real Madridról, a következő szezonra kitűzött céljairól és a rekordbajnok új szélsőhátvédjéről.

AZ: Most kezdted meg a felkészülést az Európa-bajnokság szabadsága után, és a csapattal együtt utaztál Dél-Koreába. Milyennek érzékeled a hangulatot a csapatban?

Jamal Musiala: Még nem vagyunk teljesek, de amikor visszatérünk Münchenbe, újra együtt lesz az egész csapat. Sok minden megváltozott már, ezt már most láttam. Az elmúlt napokban nagyon jó volt a hangulat. Ha mindenki itt van, akkor tudunk igazán belelendülni.

Sikerült már feldolgozni a keserű negyeddöntős kiesést az Európa-bajnokságon hazai pályán Spanyolország ellen? Hogyan tekintesz vissza arra a mérkőzésre?

Kemény vereség volt. Úgy gondolom, hogy Spanyolország megérdemelte a címet. Nagyon jó tornát játszottak. Az ellenünk játszott meccs akárhogy is alakulhatott volna, nagyon jó meccs volt. Kicsit fájt utána, de egyikünknek ki kellett esnie. Nagyon jó tornát játszottunk. Most belevágunk az új szezonba, és nem gondolunk arra, ami a tavalyi szezonban történt. De természetesen tanulni fogunk belőle. Lépéseket tettünk a válogatottal, így tovább léphetünk a következő tornákra.

Sajnos még mindig vissza kell tekintenünk egy kicsit. A BL elődöntőjében keserű vereséget szenvedett a Bayern. Mennyire motiváltak, hogy a következő szezonban bejusson a csapat a döntőbe - különösen, hogy a finálét Münchenben rendezik?

Nagyon motiváltak vagyunk. Az előző szezonban nem nyertünk címet, és nem akarjuk ezt még egyszer átélni. Itt mindenki győztes, címeket akarunk nyerni. De ha nem vagyunk 100 százalékosak az egész szezonban, és nem adunk bele mindent minden meccsen, akkor nem fogjuk elérni a céljainkat. Ezért kezdődik ez most. Ha csapatként mindannyian ott vagyunk, akkor meccsről meccsre lépéseket teszünk előre.

A Real Madrid ismét a legnagyobb rivális a Bajnokok Ligájában? A fehérek Kylian Mbappéval is erősítettek.

Úgy gondolom, hogy a Real mindig erős a Bajnokok Ligájában. Nagyon jó csapatuk van - most már Mbappéval is. De számunkra most nem fontos, hogy más csapatokat nézzünk. Új edzőnk és új játékosaink vannak. Magunkra kell koncentrálnunk, és azt kell tennünk, amit szeretnénk. És amikor eljön az idő, akkor gondolhatunk az ellenfeleinkre.

Milyen lenne számodra egy sikeres szezon? Milyen célokat és pontokat tűztél ki magad elé?

Azt hiszem, fontos számomra, hogy lépéseket tegyek előre és jobb legyek, mint az előző szezonban. Nem akarok gólokat  és aszisztokat számolni, csak azt szeretném, hogy segítsem a csapatot. Néha nem a gólokról és az aszisztokról szól, hogy jó meccseket játsszunk. De ettől függetlenül mindig gólokat akarok lőni és asszisztokat gyűjteni, még most az Európa-bajnokságon is, ahol egyre több gólt szereztem: Így akarok belevágni a szezonba. Általánosságban csak segíteni akarok a csapatnak, hogy címeket nyerjen.

Hamarosan következik a másodosztályú SSV Ulm elleni kupameccs, az FC Bayern az elmúlt években a német kupában küszködött. Most másképp közelíted meg a mérkőzést?

Nem hiszem, hogy az elmúlt években jól szerepeltünk volna a DFB-kupában. Ez az egyik dolog, amit sokkal jobban szeretnénk csinálni. Ezt tudjuk: Most már nem kapcsolhatunk ki, nem adhatunk kevesebbet, még akkor sem, ha nem Bundesliga- vagy Bajnokok Ligája-meccsről van szó. Száz százalékos teljesítményt kell nyújtanunk, és nem szabad lebecsülnünk az ellenfeleket. Sok célunk van, és minden meccset arra kell használnunk, hogy egyszerűen jobbak legyünk.

A Bayer Leverkusen az a csapat, amelyet meg kell verni az új szezonban?

Megnyerték a bajnoki címet. Mindenki azt várja tőlük, hogy újra megtegyék. De én csak annyit mondtam: nekünk magunkra kell figyelnünk, hogy egyszerűen jobbak legyünk, és megtegyük azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és lépéseket tegyünk előre. Hogy amikor ellenük játszunk, jó szinten legyünk.

Várod már, hogy Michael Olise-szal együtt játszhass?

Igen, ő egy szuper játékos. Már évek óta nem láttam őt. Fiatalon együtt játszottunk a Chelsea-ben, szóval jó lesz újra beszélgetni vele, és megnézni, milyen volt az élete az elmúlt években, mióta tovább léptünk. Nagyon jó játékos, és nagyon jól teljesít az olimpián. Mindannyian nagyon várjuk, hogy velünk legyen.

Beszéltél már Olise-szal?

Még nem, hagyom, hogy az olimpiára koncentráljon, mielőtt itt minden beindul. De a legtöbb beszélgetés magától fog jönni, ha már itt lesz - nincs sok mindenről írni.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: AZ

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet