Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

João Palhinha: A saját történetemet akarom megírni az FC Bayernnél

Az FC Bayern új játékosát, João Palhinha-t hétfőn mutatták be a nagyközönségnek. A bemutatkozó sajtótájékoztatón a játékoson kívül még Max Eberl sportigazgató volt jelen, és válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Palhinha

… első müncheni benyomásairól: Az első benyomások igazán nagyszerűek voltak. Nagyon élvezem a helyzetet. Körülnézhettem egy kicsit, és megismerkedhettem néhány csapattársammal. Alig várom, hogy pályára léphessek a srácokkal és magamra húzhassam a mezt.

... a müncheni szálláskeresésről: Ez egy nagyszerű város, ahol nagyon jól lehet élni. João Cancelo és Renato Sanches is itt játszott, beszéltem velük, és nagyon pozitívan nyilatkoztak a városról. Tegnap három lakást is megnéztem. Azt hiszem, nagyon jól fogom érezni magam itt a családommal. Fantasztikus számomra, hogy egy ilyen városban és egy ilyen klubnál játszhatok.

… az átigazolásról: Max Eberllel már beszéltem erről. Nem gondoltam volna, hogy a Bayern újra meg fog keresni. Amikor nem jött össze az átigazolás, az csalódás volt számomra és a családom számára is. Nem volt könnyű megemészteni. Aztán újra mindent bele kell adnod a pályán, hogy újabb esélyt kapj. Nagyon büszke vagyok arra, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Igazán büszke pillanat volt ez számomra, és nagyon élvezem az első napokat.

... az edzőkkel való kapcsolattartásról: Szeretnék köszönetet mondani Thomas Tuchel és Vincent Kompany edzőknek, valamint Max Eberlnek, hogy harcoltak azért, hogy ide kerüljek. Nagyon büszkévé tesz, hogy ilyen emberek akarnak engem. Vincent Kompanyval már beszélgettem is. Nagyon boldog vagyok.

... a posztjáról: Amikor olyan játékosokról beszélünk, mint Kimmich, Goretzka, Laimer - bárki játszhat a hatos poszton. Az, hogy egy csapatban vagyok ezekkel a játékosokkal, nagyon büszkévé tesz. Emlékszem, amikor 19 évesen Kimmich ellen játszottam - egy abszolút top játékos ellen játszottam, most pedig vele osztozom a pályán. Sok kiváló játékos van a csapatban. Nagyon várom már.

... a céljairól és a túráról: Készen állok a játékra. Már csak össze kell pakolnom a táskámat, aztán kedden repülünk Dél-Koreába. Az első két nap teljesítményteszteket végeztünk, kedden megyünk először az edzőpályára, aztán Szöulba utazunk.

... a Javi Martínezhez való hasonlításról: Nagyon büszkévé tesz, hogy egy ilyen játékoshoz hasonlítanak. Ő is példakép volt számomra. Hasonló képességekkel rendelkezünk, de én itt a saját történetemet szeretném megírni.

... a Bayern iránti szenvedélyéről: Akkor kezdődött, amikor a Bayern megpróbált idehozni engem. Már a kezdetektől fogva éreztem, és az, ahogyan velem törődtek, nagyon pozitív benyomást tett rám. Rengeteg Bayern-meccset néztem.

... a játékstílusáról: Nem remélem, hogy a Bundesligában a játékvezetők gyorsabban fújják a szabálytalanságokat. Számomra sosem az a lényeg, hogy bárkit is bántsak, hanem az, hogy megszerezzem a labdát. Angliában nagyon fizikális a futball, és a Bundesliga is fizikális. Ha megszakítások nélkül tudunk játszani, az jobb a játéknak. Mindig igyekszem sikeresen kijönni a szerelésekből. Aki ismer engem, az tudja, hogy nem játszom tisztességtelenül.

Max Eberl ...

... a kívánt átigazolásról: Ha az ember már ilyen régóta dolgozik egy átigazoláson, akkor ezt nevezhetjük álomátigazolásnak. Tavaly nem volt szép, hogy nem jött össze. Így annál szebb, hogy most itt üdvözölhetjük őt. João egy nagyszerű játékos.

... arról, hogy miért Palhinha a hiányzó darab a kirakósból: Amikor Christoph Freund és én a csapatot terveztük, egyértelmű volt számunkra, hogy egy stabilizáló és kétirányú játékos érkezése a központi középpályára fontos darabja a kirakósnak. Nem akarom kritizálni a csapat többi játékosát. João Palhinha sok mérkőzést játszott a legmagasabb szinten. Tapasztalatot, jelenlétet, fizikumot, fejelőerőt hoz, és jó futballista. Nagyon örülünk, hogy a tavalyi nehézségek ellenére úgy döntött, hogy csatlakozik hozzánk. Ez is a kivételes jelleméről tanúskodik.

... az átigazolási piacról: Uli Hoeneß nem mondott mást, mint amit belsőleg megbeszéltünk. Három átigazolást hajtottunk végre, és visszahoztuk Josip Stanišićot. Már elköltöttünk pénzt. Helyet akarunk csinálni fiatal játékosoknak is, akik nagyon jól teljesítenek. A bevételeknek és a kiadásoknak valamennyire ki kell egyenlíteniük egymást. Megvannak a megrendeléseink, mind sportszakmai, mind pénzügyi szempontból, és Christoph Freund és én megpróbáljuk teljesíteni őket.

... a túráról: Az út egy kicsit rövidebb, ott leszek. Lehet, hogy éjszaka kell majd telefonálnom. Mivel mobil vagyok, megengedhetem magamnak, hogy elmenjek. A helyszínen is szeretném követni az edzéseket és a Tottenham elleni meccset, ami az első igazi mérce lesz.

... Aleksandar Pavlovićról: Aleks biztosan tanulni fog. Van elég játékos a csapatban, akitől tanulhat. Ő egy hihetetlenül okos játékos. Remélhetőleg minden bajnokságban részt veszünk majd, ezért nagy csapatra van szükségünk.

... Leon Goretzkáról: A játékosokkal bizalmasan és nem nyilvánosan beszélek. Nagy lesz a verseny a középpályán, így minden játékosnak magának kell eldöntenie, hogyan kezeli ezt.

... Hiroki Itóról: Egyszerűen szerencsétlen dolog, ha egy játékos megsérül, de ha egy újonnan szerződtetett játékosról van szó, az még kellemetlenebb. De ez nem változtatja meg a stratégiánkat. Van néhány srác az egyetemről is az edzéseken, akik nagyon szeretnének tanulni és gazdagítani minket. Ez az egyetlen módja annak, hogy lehetőséget teremtsünk a fiatal játékosoknak, hogy játéklehetőséghez jussanak.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet