Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Hiroki Ito: Kemény munkával akarom kivenni a részem

Az FC Bayern új játékosát, Hiroki Itót kedden mutatták be a nagyközönségnek. A bemutatkozást egy sajtótájékoztató követte, ahol a japán védőn kívül még Christoph Freund sportigazgató volt jelen, és válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Hiroki Ito…

… első müncheni benyomásairól: Az első naptól kezdve minden kollégám szeretettel fogadott. Tegnap megcsináltuk az első tesztet. Jól megértettük egymást.

… a Bayern játékstílusáról: A Bayern mindig sokat birtokolja a labdát. Jól kell kezelnünk a nyomáshelyzeteket.

… a helyéről a pályán: Sok erős játékosunk van. Mi akarjuk uralni a labdát. Sok poszton tudok játszani. Nagyon jól kiegészíthetjük egymást.

… a közös munkáról Vincent Kompany edzővel: Röviden már beszéltem az edzővel arról, hogy miként tudok hozzájárulni a sikeres játékhoz.

… arról, hogy felvette már a kapcsolatot leendő csapattársaival: Még nem beszéltem Thomas Müllerrel személyesen, de már játszottunk egymás ellen. Nagyon jó benyomásom van róla, és nagyon várom az első találkozást. Serge Gnabry például jó japánt ajánlott éttermek nekem Münchenben.

… előre tekintés: Három évet töltöttem a Stuttgartban, és most a Bayernhez kerültem. A klub egy nagy esélyt adott nekem és nagyon hálás vagyok ezért. Most a Bayernnél vagyok, és erre koncentrálok.

… a japán értékekről: Nem vagyok egy tipikus japán, de igyekszem kemény munkával kivenni a részem. Ez egy tipikus japán mentalitás.

Christoph Freund…

… az új játékosról: Hiroki Ito személyében egy nagyon erős és sokoldalúan védő játékost szerződtettünk. Erős bal lába van, és tud játszani középen és szélen is. Hiroki nagyszerű, nagyon nyitott srác. Kiválóan fejlődött az elmúlt évek során és meggyőződésem, hogy még nem érte el a maximumot. Nagyon örülünk, hogy velünk van.

… az aktuális átigazolási ablakról: Tovább akartuk erősíteni a keretet és javítani a versenyhelyzetet. Az eddigi átigazolások abszolút az elképzelések szerint alakultak. Meglátjuk, mit hoznak a következő hetek. Fontos volt számunkra, hogy korán elvégezhessünk néhányat.

… Alphonso Daviesről: Phonzy erős tornát játszott a Copa Américán, még akkor is, ha az utolsó meccsen a tizenegyes talán nem volt ideális. A legfontosabb, hogy fitt maradt. Beszéltünk, és most nyaralni megy. Fontos, hogy jól felkészüljön és megtalálja a formáját. Az elmúlt években kulcsjátékossá fejlődött. Az ajtó biztosan nincs bezárva.

… arról, beszélt-e már Harry Kane-nel az EB-döntőt követően: Beszéltünk Harry-vel. Ez természetesen nagyon keserű volt számára. Most három hét szabadság következik, ahogy minden játékosnak, így kicsit kikapcsolhat.

… az esetleges további igazolásokról: Nagyon jó csapatunk van. Semmit nem zárhatunk ki, még azt sem, hogy távoznak tőlünk. Nincs új a nap alatt, még akkor sem, ha jelenleg sok a találgatás.

… Kompanyról: Tele van energiával, és alig várja, hogy a pályán lehessen a fiúkkal. Múlt héten is volt itt. Alig várja, hogy kezdjünk, mint mi is mindannyian.

… az átigazolási piacról általánosságban: Összességében kevés történt, az Európa-bajnokság miatt is. Ez a következő hetekben változni fog. Mindig jó, ha a lehető legkorábban összeáll a keret. Örülünk, hogy nagyon jó helyzetben vagyunk.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet