Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Az FC Bayern újonca: Hiroki Ito

Servus, Hiroki Ito! Az FC Bayern szerződtette a japán védőt. Szeretnénk bemutatni nektek a német rekordbajnokok új játékosát!

Megbízható és rugalmas védő

Mielőtt Münchenbe jött, Hiroki Ito három évig a VfB Stuttgartban játszott – és folyamatosan magas szinten. Közép-, balhátvéd poszton és védekező középpályán is bevethető, 1,88 méter magas ballábas a svábok védelmében a megbízható párharcvezetéssel és jó játékfelépítéssel megnyerő volt. Az előző szezonban 26 Bundesliga-mérkőzésén a 25 éves játékos mindössze 16 faultot és egy sárga lapot ért el. 90,4%-os passzolási arányával kis híján lemaradt a legjobb 10 játékos listáján. Kétszer is gólpasszt adott egyik csapattársának.

Ito 'technikailag tehetséges középhátvéd, akinek megvan tempója, védekező képességei, magas és erős a levegőben' – dicsérte május elején korábbi edzője, Sebastian Hoeneß. Az eredetileg a Stuttgart második csapatához tervezett japán válogatott játékos a 2021/22-es szezonra felkészülés során előtérbe került és pillanatok alatt az első csapat alapemberévé vált, ahol a Bundesligában sem voltak gondjai, 2021 novemberében a 'Hónap újonca' címet is megkapta.

Védő egy támadó tulajdonságaival

Idén nyárig Ito 85 Bundesliga-mérkőzést játszott, két alkalommal szerepelt a kieséses szakaszban és tíz alkalommal a DFB-kupában a VfB színeiben. A német élvonalban a védő összesen négy gólpasszt és két gólt jegyzett az ott töltött idő alatt – mindkettőt érdemes megnézni: november végén, a Mainz 05 elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen szerezte első Bundesliga gólját, majd tavaly áprilisban a VfL Bochum ellen a másodikat.

Stuttgart volt az első külföldi állomása a védőnek, aki 1999. május 12-én született Hamamatsuban. Ito a Júbilo Iwatában kezdett futballozni, ahol 2018 áprilisában a Hokkaido Consadole Sapporo elleni Ligakupa-mérkőzésen debütált profi csapatban. A Nagoya Grampusnak 2019-ben adott kölcsön kivételével hűséges maradt Júbilo Iwatához egészen 2021 nyaráig, Németországba való távozásáig.

2022 óta japán válogatott

Ito az U15-től kezdve az összes utánpótlás válogatottat végigjárta, és 2022 június elején debütált a japán felnőtt válogatottban, mindössze néhány héttel 23. születésnapja után, a Paraguay elleni 4:1-re megnyert meccsen. Alig több mint egy évvel később a védő szakember első gólját a Peru elleni barátságos, 4:1-re megnyert mérkőzésen. Ito 2024 elején Katarban vett részt az Ázsia Kupában Japánnal, ahol a torna feltételezett favoritjai már az Irán elleni negyeddöntőben búcsúztak a tornától. A 2022-es katari világbajnokságon is szerepelt a japán válogatottban, mely csak a nyolcaddöntőben kapott ki Horvátországtól büntetőkkel. Itō csak a Costa Rica elleni csoportmérkőzésen lépett pályára (0:1).

Ito összesen 19 válogatott mérkőzést játszott a japán válogatottban, immár ő az egyik alapember. Nemzetközileg tapasztalt, magas és erős védőre számíthatnak a Bayern szurkolói.

Minden jót kívánunk az FC Bayernnél, Hiroki!

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet