Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Sané: A spanyolok tudják, hogy nem lesz könnyű

A rekord Európa-bajnokok párharca: pénteken a német válogatott az EB negyeddöntőjében Spanyolország ellen játszik majd Stuttgartban.

Leroy Sané a keddi sajtótájékoztatón előre tekintett a mérkőzésre és a spanyolok erősségeiről beszélt.

Leroy Sané ...

... az ő különleges pillanata a versenyen: Remélem, ez még megtörténik. Ezzel segíteném a csapatot, ez a feladatom, amit el kell és el akarom végezni. Talán a következő meccsen megtörténik.

... a Spanyolország elleni stratégiáról: Jelenleg arra készülünk fel. Tudjuk, hogy magasan támadnak, és nagyon elszántak a gólszerzésre. Ez tereket ad nekünk.

... a kezdőrúgás utáni azonnal előre rohanás taktikáról: Mostanában sok csapat csinálja ezt. Azonnal meg lehet mutatni, hogy ott vannak, és meglepni a másik csapatot. Ez nagyon jól sikerült nekünk Franciaország ellen. Hogy Spanyolország ellen is ezt tesszük-e? Meglátjuk.

... a spanyolokról: Annak ellenére, hogy nagyon magabiztosnak tűntek, a spanyolok tudják, hogy nem lesz könnyű. Nehéz meccs mindkét fél számára. Két nagyon erős csapat találkozik. Gondoskodnunk kell arról, hogy a lendület átcsapjon ránk, és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban miénk legyen az irányítás. Ez fájhat majd a spanyoloknak. Ez az a két csapat, amelyik a legjobb futballt játszotta. Ezért lesz ez nagyon izgalmas mindenkinek. Mindenki nagyon várja.

... Nico Williamsről és Lamine Yamalról: Két nagyon erős játékosról van szó, mindketten jók a cselezésben. Lenyűgöző, ahogy az ő korukban így futballozhatnak. Szórakoztató nézni. Hasonló poszton és hasonló futballstílusban játszom. Már alig várom.

... a kezdőbe kerülésről: Még nem fix, hogy pénteken a kezdőben leszek vagy sem. A dánok elleni meccs előtt egy hétig jó edzéseim voltak. Csak a meccs napján tudtam meg, hogy a kezdőben leszek. Jót tett, hogy hosszabb ideig játszottam.

... Julian Nagelsmann kommunikációjáról a kezdő tizenegy megváltoztatásakor: Nyíltan és közvetlenül kommunikál, ahogyan kezdettől fogva tette. Egy tornán mindig történhet valami. Ezt a csapatból mindenki nagyon jól fogadja – függetlenül attól, hogy kezdő vagy sem. Ez az, ami meghatároz minket.

... a támadójátékosok védekező munkájáról: Nagyon fontos. Segíted a védőket, van támogatásuk, és nem játszanak minden alkalommal az egy-egy elleni szituációban. Ez egyfajta biztonságot ad a csapatnak. Ez azt mutatja, mennyire szeretnénk együtt védekezni, és nem kapni gólt.

... a nyomásról egy fontos meccs előtt: Minden meccs előtt hasonló. Nem számít, hogy te vagy a favorit vagy sem: a nyomás ugyanaz. Tudjuk, mit kell tenni csapatként és egyénként.

... Toni Kroosról: Nyugalom és kontroll – mindenki tudja, hogy Toni milyen minőséggel rendelkezik. Ez rendkívül sokat segít nekünk. Korábban nem voltunk olyan stabilak. Örülünk, hogy visszatért.

... a spanyolok erősségeiről: A spanyolok nagyon jól csinálják. Látható, hogy amikor labdát nyernek, nem tartják sokáig a labdát, hanem céltudatosan haladnak előre, mélyen keresik a labdát és gyors a befejezés. A két szélsőnél van egy új fegyverük, amit ki akarnak használni. Fel fogunk készülni, és tudni fogjuk, mik az erősségeik.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet