Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Kimmich: Újra le kell győzni Spanyolországot egy tornán

Negyeddöntő a háromszoros Európa-bajnok Spanyolország ellen: A német válogatott előtt pénteken Stuttgartban nem könnyű feladat áll.

A hátvéd Joshua Kimmich és David Raum beszél erről.

Joshua Kimmich a...

...a negyeddöntőről: Azt kell mondani, hogy eddig a spanyolok tették a legstabilabb benyomást. Minden meccsüket nagyon meggyőzően nyerték, ez egy kemény meccs lesz mindkét csapat számára. Jó meccs lesz, amit minden semleges szurkoló várhat. Vannak könnyebb sorsolások, de ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor Spanyolországot úgysem lehet megkerülni. Az ember várja ezeket a meccseket, ahol a játék a legmagasabb színvonalon zajlik. Két jó srácuk van a szélen. Meg kell próbálnunk csapatként megoldásokat találni, biztosan lesz egy pár egy az egy elleni szituáció.

...a spanyolok elleni torna történetéről: Szeretnénk újra legyőzni a spanyolokat egy tornán. Abszolút ez a célunk: a továbbjutás. Szeretnénk megírni a saját fejezetünket, a saját történelmünket.

...a játékstílusról: Mindkét csapat a labdabirtokláson keresztül határozza meg magát. De más szempontok is fontosak lesznek: Dinamizmus, bátorság, lendület. A hazai előny remélhetőleg a lelátóról is ott lesz. Ezt a pályán is érezni lehet csapatként, ha ott van a szurkolók támogatása. A mi felelősségünk, hogy a szurkolókat magunkkal hozzuk. A fejünk minden bizonnyal szintén döntő tényező lesz. Minden egyes embernek csúcsteljesítményt kell nyújtania, és nem szabad elfelejtenünk, hogy mi magunk is futballozzunk. A spanyolok ritkán szoktak olyan ellenféllel szemben játszani, aki szintén akarja a labdát.

David Raum a...

...ellenfél Spanyolországról: Lamine Yamal és Nico Williams két top játékos, de nem csak ők ketten. Az egész spanyol csapat brutális. Ők két cselezőgép, és nekünk nem lesz könnyű dolgunk. Természetesen előre megnézzük a játékosokat, hogy milyen elképzeléseik vannak. Soha nem igazán kiszámíthatóak, de mi majd kitalálunk egy jó tervet. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, és nagyon magabiztosak vagyunk.

…saját szerepéről: Nem úgy megyek ki a meccsekre, hogy kifejezetten az ellenfelek lövésére törekszem, inkább arra, hogy megtaláljam egy csapattársam fejét vagy lábát.

...a Maximilian Mittelstädt-tel való párharcáról: Végeredményben mindketten nagyszerű balhátvédek vagyunk, mindketten nagyszerű szezont játszottunk. Maxi az első két meccsen nagyszerű teljesítményt nyújtott, nagyon megnehezítjük az edző dolgát. Tökéletes, ha az edző rotálhat, mert a minőség megfelelő. Maxit én toltam, és most ő is tolt engem. Ha az edző a végén nehéz döntés előtt áll, akkor mindent jól csináltunk.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet