Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nestory Irankunda: Bizonyítani akarok itt

Eseménydús heteken van túl a Bayern legújabb játékosa, Nestory Irankunda. Miután az ausztrál A-League legjobb fiatal játékosának választották, a 18 éves játékos bemutatkozott az ausztrál válogatottban, majd Münchenben kezdte meg új kalandját.

A csatár interjúnkban beszél az első néhány napjáról Németországban, a család fontosságáról és a Bayernnél kitűzött céljairól.

Nestory, üdvözöllek a Bayernnél. Az elmúlt napokban már beilleszkedtél, és megtartottad az első edzéseket a tartalékokkal. Hogy érzed magad?

Jól érzem magam, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Izgatottan várom, hogy elkezdhessem a munkát, és az elkövetkező hetekben a kondíciómon és a képességeimen dolgozhassak.

Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat? Mik az erősségeid?

A legjobban a szélen érzem magam, nagyon gyors és dinamikus vagyok. Azt is tudom, hogyan tudok gólokat lőni és a csapattársaimat beállítani.

Hogyan reagáltál, amikor megtudtad, hogy a klub érdeklődik irántad?

Az Ázsia-kupán voltam, amikor megtudtam, hogy a Bayern érdeklődik irántam. Egyfajta sokk volt, amikor először értesültem róla. Amikor beszéltem a főnökökkel, még mindig nem igazán tudtam elhinni. Csak egy újabb telefonhívás után tudatosult bennem, hogy tényleg igaz.

Hogyan reagált a családod és a barátaid, amikor megtudták, hogy aláírtál a Bayernhez?

Mindannyian nagyon örültek nekem, de először ők sem tudták igazán elhinni. Most már nagyon örülnek a döntésemnek.

Milyen volt megismerni az edzői stábot és az új csapattársaidat?

Nagyszerűen fogadtak, és megkönnyítették a megismerkedést. Néhány sráccal nagyon jól kijövök, például [Noel] Asekóval. Már azelőtt beszélgettem vele, hogy ideértem volna.

Volt már időd körülnézni Münchenben, és mi tetszik a városban?
Már az első napomban körbejártam a várost, és megnéztem néhány üzletet. Ausztráliához képest München határozottan nem olyan hangos, és a forgalom is más. Már most tetszik, és nagyon várom az itt töltött időt.

Sikerült már magadba szívnod valamennyit az EURO24 hangulatából?

Igen, már sok szurkolót láttam a városban. Őrületes a hangulat. Emellett minden nap látom a Campuson és a csapattársaimnál is, hogy mennyire boldoggá teszi őket a torna, és hogy nézik a meccseket. Nagyszerű megtapasztalni mindezt.

Elkezdtél már németül tanulni?

Az iskolában tanultam németül, de a nagy részét már elfelejtettem. De nem sokkal azután, hogy megérkeztem, újra elkezdtem az első németórát.

Egyszer azt mondtad, hogy édesapád álmát szeretnéd megvalósítani, aki szintén Európában akart futballozni. Milyen hatással volt ez az életedre?

Ő nagyon fontos az életemben. Miatta indultam el ezen a futballpályán, és sokat köszönhetek édesapámnak. Mindig is felnéztem rá. Nagyszerű érzés, hogy most az ő álmát is megélhetem, és mindent bele akarok adni.

Hét testvéred van. Milyen szerepet játszottak az idősebb testvéreid az eddigi fejlődésedben?

Mindig támogattak és inspiráltak engem. Fiatalabb koromban mindig néztem őket edzeni és játszani. Mindig is nagyon jó volt a kapcsolatunk.

Régebben inkább a védekezésben játszottál, mint támadásban. Hogyan alakult ki ez?

Amikor fiatalabb voltam, különösen a középhátvédek voltak rám hatással. Akkoriban nagyon szerettem volna ezen a poszton játszani. Néhány edző azonban meglátta a támadó potenciálomat, azt, hogy van önbizalmam és jól tudok lőni. Ennek eredményeképpen előrébb kerültem a csapatban.

Van valami, amit a védőként töltött idődből tanultál, ami segít a jelenlegi játékodban?

A védekező párharcokban való csúszás és a szenvedély a pályán - ez az a két dolog, amit fiatal korom óta megtartottam magamnak.

A góljaid után mindig csinálsz egy hátraszaltót. Hogyan alakult ez ki, és hol tanultad meg?

Az idősebb testvéreim és unokatestvéreim kezdték el csinálni a kertben. Egy matracot tettek a földre, és gyakorolták. Egy bizonyos ponton én is ki akartam próbálni, és rögtön megcsináltam. Azóta a hátraszaltó a gól ünneplésem.

Mik a rövid távú céljaid a Bayernnél?

Szeretnék itt bizonyítani és megmutatni, hogy miért hozott ide a klub. Természetesen nagyszerű érzés lenne Bundesliga-meccset játszani a klubért.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet