Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Neuer a Magyarország elleni mérkőzésről: Nem szabad lebecsülnünk őket

A német válogatott szerdán Magyarországgal csap össze az Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén. A mérkőzés előtt Manuel Neuer beszélt az ellenfélről, kitért a nyitómeccsen aratott győzelemre is, és beszélt a csapatban betöltött szerepéről.

Manuel Neuer a...

... a Skócia elleni győzelem utáni regenerálódásról: Elsőként játszottunk, és volt időnk pihenni. Arra is volt időnk a napokban, hogy megnézzük a többi mérkőzést. A Magyarország-Svájc mérkőzésen láthattuk következő ellenfelünket. Már megpróbáltunk levonni néhány következtetést. Tegnap volt az első megbeszélésünk a Magyarország elleni meccsről - azóta már teljesen a közelgő meccsre koncentrálunk.

... a tornán szerzett tapasztalatokról és a lehetőségekről: Voltak jó és rossz első meccseink az elmúlt tornákon. 2014-ben 4-0-ra nyertünk, és akkor is piros lapot kapott az ellenfél. Skócia ellen meg tudtuk őrizni a dominanciánkat. Ami szerintem kifejezetten jó volt, hogy a vezetés megszerzése ellenére is motiváltak voltunk, szeretnénk egyfajta védekező stabilitást is mutatni.

... az ellenfélről, Magyarországról: Kellemetlen csapat. Megpróbálnak ott lenni a párharcokban. Ez azt jelenti, hogy nem becsülhetjük le őket, és lendületben kell maradnunk. A nyitómeccsből felépítettük az önbizalmunkat, de Magyarország más tészta lesz. A Svájc elleni mérkőzésen Magyarországnak is voltak olyan nperiódusai, amikor egyre közelebb kerültek a gólszerzéshez.

... a négyes kapuscsapatról: Az összetartás minden poszton fontos a csapat számára. Kiváló csapatunk van, mindenhol remek játékosokkal. A posztokról szóló viták nem segítenek rajtunk. Jó a többi kapussal (ter Stegennel, Baumannal és Reichertel) edzeni, mert egymást hajtjuk. Reichert is nagyszerű karakter, és tökéletesen illeszkedik a csapatba. Jól teljesít és sokat segít. Amikor meccs után regenerálódunk, ő áll a kapuban a csereedzésen. Nagyon jól szórakozik, amikor ezt csinálja.

... a Kroosnak köszönhetően megváltozott szerepéről a felépített játékban: Toni mindig bevethető, mert mindig akarja a labdát. Rüdigerrel sem volt ez másképp. Fontos, hogy ne bújjunk el, jól helyezkedjünk, és mindig akarjuk a labdát.

... a csapat felépítéséről: A fiatal játékosokban van potenciál, de az idősebbek sem mind az utolsó bajnokságukat játsszák, így emiatt senkinek sem kell aggódnia. Nem mindig a kor a kérdés, sokkal inkább a képességek. Nincs az a benyomásom, hogy valakit félidőben le kell cserélnünk, mert már nem tudja végigcsinálni. Látom, hogy a fiatalok együtt játszanak az idősebb játékosokkal, és látom, hogy van bennük potenciál. A fiatalokkal folytatott megbeszéléseket is várom, mert azok mások, mint a Müllerrel vagy Kroosszal folytatottak.

... a meccs közbeni, Nagelsmannal folytatott beszélgetésekről: Szeretnék az edző szava lenni, mert nem lehet minden játékost olyan jól elérni a meccs közben. Próbálom közvetíteni az edző kéréseit, instrukcióit a játékosok felé, hogy fejlődhessünk.

... az Európa-bajnokság hangulatáról: A mi a tv-ben látható, azt mi most itt átéljük. Jó érzés számunkra, hogy hazai Európa-bajnokságon lehetünk. Sok pozitív dolgot látok, és úgy gondolom, jó úton haladunk afelé, hogy olyan hangulatot teremtsünk, mint a 2006-os világbajnokságon.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet