Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Julian Nagelsmann: Elemeztük Magyarországot és világos elképzeléseink vannak

A Skócia ellen fölényesen megnyert első mérkőzés után szerdán Stuttgartban vár a második EURO 2024-es előselejtező mérkőzés a német válogatottra.

A mérkőzés előtt Julian Nagelsmann szövetségi edző és a hátvéd Maximilian Mittelstädt beszélt az ellenfélre való felkészülésről.

Julian Nagelsmann ...

... a következő mérkőzésről: Jól felkészültünk. A játékosoknak volt néhány órájuk, hogy kifújják magukat és meglátogassák a családjukat. Jól kielemeztük a magyarokat, és világos elképzelésünk van arról, hogyan játszanak. A végén minden a győzelemről szól. Nem várjuk el, hogy minden ellenfelet kilőjünk a stadionból. Magyarország a második félidőben nagy nyomást gyakorolt Svájcra. A pályán mindenki tudja, hogy mit kell tennie.

... arról, hogy mi a kulcs Magyarország ellen: Nagyon jó váltási pillanataik vannak. Nincs egyértelmű mintájuk, amikor labdát szereznek, de jól csinálják. Nagyon erős kontratámadó csatáraik vannak, sok pontos keresztpasszal dolgoznak, és kivételes időzítéssel tudják kihasználni a helyzeteket. Felkészítettem a csapatot az esélyeinkre, és remélhetőleg holnap mindent jól foguk csinálni.

... a következő erőpróbáról: Mindig az ellenféltől függ, de rajtunk is múlik, hogyan csináljuk. A tesztmeccsek után Skócia ellen adaptáltunk néhány dolgot, és azt is szimuláltuk, hogyan reagálunk bizonyos meccsszituációkban. Általánosságban Skóciát nagyon hasonló szinten láttam, mint Magyarországot. Magyarország nyomás alatt van, mert vereség esetén kieshet, így valószínűleg egy kicsit támadóbbak lesznek. Megpróbálunk majd hasonló kihívások elé állítani Magyarországot, mint Skóciával tettük.

... a csapatról: Mindenki egészséges és fitt. Nincs semmi negatívum, amiről beszámolhatnánk.

...a helyszínről (Stuttgart): Az elmúlt szezonban többször voltam itt, és a hangulat mindig kivételes volt. A közönség mindig nagyon hangos. Nem tudom megítélni a hangulatot 90 perc alatt, mert a játékra koncentrálok.

Maximilian Mittelstädt ...

...a stuttgarti "hazai mérkőzéséről": Nagyon várom már. Sok jó emléket hoztam magammal az elmúlt szezonból, és remélem, hogy holnap még több jó emléket fogok szerezni.

...a fejlődéséről: Azt hittem volna, hogy aki ezt egy évvel ezelőtt mondta nekem, az őrült. De mindig is hittem magamban és abban, hogy képes vagyok egy jó szezont játszani. Persze ilyen fellendülésre nem lehetett számítani. Nagyon hálás vagyok, hogy a Stuttgart megadta a lehetőséget, hogy a posztomon fejlődhessek. És nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szezont tudtam játszani.

... Magyarországról: Ez egy másfajta játék lesz. Skócia ellen nagyon jól teljesítettünk, és alig adtunk nekik lehetőséget arra, hogy hátulról játszanak. Ha ugyanilyen nehézzé tesszük a magyarok dolgát, akkor jó esélyünk van. A skótok elleni teljesítményünket 100 százalékon kell megismételnünk, minden százalékkal kevesebb nagyon fájhat. Nagyon kompaktan védekeznek, így nekünk meg kell találnunk a réseket.

... arról, hogy mi a feladata: Hasonló a helyzet, mint a Stuttgartnál. De nekem is meg kell találnom az egyensúlyt a támadás és a védekezés között.

... Willi Orban, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland: Nagyon jó játékosok, rendkívüli minőséggel rendelkeznek. Willi Orban egy nagyon jó védő, erős védekező fejjel, de támadásban is nagyon veszélyes tud lenni a szögletek révén. Szoboszlai Dominik mindig fegyver az erős jobb lábával, Sallai Roland pedig jó egy az egy ellen. Nagyon veszélyes, ha tud cselezni. De már sokszor játszottam ellenük a Bundesligában, és tudom, hogyan kell alkalmazkodni hozzájuk.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet