Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Julian Nagelsmann: Fel vagyunk tüzelve

Julian Nagelsmann a ...

... Skócia elleni nyitómeccsről: Jó csapat, négy-öt olyan játékossal, akik nagyon fontosak az összeszokottság szempontjából. A skótok nagyon erős mentalitással rendelkeznek, és minden labdáért küzdenek, de a labdabirtoklásban is erősek. Koncentráltnak kell maradnunk, meg kell akadályoznunk a keresztjátékot, és fel kell készülnünk arra, hogy a skótok előre fognak menni. Döntő lesz, hogy hogyan lépünk be a játékba. A játékosok 100 százalékos állapotban vannak, éhesek és fel vagyunk tüzelve.

... a kezdő tizenegy: Világosan kiosztottuk a szerepeket, minden játékos tudja, mire számíthat. Ha valaki az első tizenegyből nem olyan jó a játékban, arra jól tudunk reagálni, a kispadon megvan a minőség. Természetesen szeretnénk önbizalmat adni a játékosoknak, de azt is világossá tesszük, hogy az erős teljesítményeket is jutalmazzuk. Végső soron minden játékosnak megvan a szerepe, de nekik is újra és újra bizonyítaniuk kell.

... a korábbi versenyek: A múlt nem számít nekem. Mi csak erre a tornára nézünk, itt jól akarunk teljesíteni, és a legjobbunkat akarjuk nyújtani.

... nyomás a nyitómeccs előtt: Normális, hogy egy ilyen nagy torna előtt érezzük a nyomást. Végül is fontos, hogy jól kezeljük a nyomást, és pozitívan használjuk fel. Élvezzük, amit a pályán csinálunk. A játékosaink azért kezdtek el focizni, mert szeretik. És ha szereted, amit csinálsz, az jó.

Ilkay Gündogan a ...

... az ellenfél Skóciáról: Nagyon kellemetlen mérkőzésre számítok, sok játékost ismerek a Premier League-ből. Úgy gondolom, hogy nagyon tapasztalt felállásuk van, és nagyon kellemetlenek lesznek, de jól is fognak játszani. De mi is tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, és hogy nagyszerű kvalitásaink vannak. Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk nyerni a holnapi meccset.

... a hangulat a csapatban: A rövid idő alatt sokat segített nekünk, hogy az edző világos irányt adott nekünk, és mindannyiunknak kiosztotta a szerepeket. Mindenki tisztában van a szerepével, ami sokat segít nekünk. A csapatban van egyfajta tisztánlátás, de van egyfajta lazaság is, amit az edző átad nekünk. Ez nagy önbizalmat ad nekünk.

... a hazai rendezésű Európa-bajnokságon betöltött kapitányi tisztségéről: Természetesen hihetetlenül sokat jelent számomra, hogy kapitányként vezethetem a csapatot. Egy ilyen tornán a saját hazádban játszani olyan lehetőség, ami csak egyszer adódik az ember életében. Magam is ott voltam a szurkolók között 2006-ban, és ünnepeltem, most pedig hihetetlen megtiszteltetés, hogy Németországot képviselhetem.

...a szurkolói támogatásról: Úgy gondolom, hogy az általános hangulat eleinte pozitív lesz.De aztán természetesen az emberek azt is megnézik majd, hogyan játszunk.Ez a szikra aztán begyullad, és ez csak segíthet nekünk abban, hogy a kezdetektől fogva nyomást gyakoroljunk. De végül is a legfontosabb, hogy nyerjünk.Nem hiszem, hogy ez bármelyik meccsre jobban érvényes, mint az elsőre.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet