Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Az FC Bayern szerződtette Hiroki Itót

Az FC Bayern leigazolta a VfB Stuttgart védőjét, Hiroki Itót (25).

A japán válogatott játékos 2028. június 30-ig írt alá a német rekordbajnokhoz.

Max Eberl, az FC Bayern sportigazgatója: Nagyon örülünk, hogy leigazoltuk Hiroki Itót az FC Bayernhez. Olyan sikerre éhes játékosokat szeretnénk, akik új energiákat hoznak, és Hiroki rendelkezik mindennel, amire vágyunk: olyan játékos, aki elfogadja a kihívásokat, legyőzi őket és folyamatosan halad előre. 25 évesen már rengeteg tapasztalatot szerzett, és képes kezelni a nyomást, legyen szó akár a kiesés elleni rájátszásról, akár a Bajnokok Ligájában való szereplés lehetőségéről. Azonnal igazi erősítést jelent majd számunkra.

Christoph Freund, az FC Bayern sportigazgatója: Hiroki Ito a megbízhatóság megtestesítője volt a VfB Stuttgartnál: folyamatosan a legmagasabb szinten teljesített, és néhány nemzetközi topklub figyelmét is felkeltette. Hiroki magas, agresszív, erős bal lábbal, kiváló passzjátékkal rendelkezik, és sokoldalú a védelemben, mivel a bal oldalon és középen is játszhat. Fiatal játékosként érkezett Németországba, nagyon jól fejlődött, és biztosak vagyunk benne, hogy még további lehetőségek rejlenek benne.

Hiroki Ito: Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legnagyobb klubjában játszhatok. Az FC Bayern neve Japánban is jó hírnévnek örvend. A VfB Stuttgartban mindig mindent beleadtam, és hálás vagyok a klubnak. Most már nagyon várom a müncheni kihívást, és szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az FC Bayern sok bajnoki címet nyerjen. Itt volt az ideje, hogy új lépést tegyek, és az FC Bayern a tökéletes klub számomra.

Ito a japán első osztályú klub, a Júbilo Iwata ifjúsági szekciójában tette meg első lépéseit labdarúgóként, ahol 2018-ban írta alá első profi szerződését. Összesen 60 bajnoki mérkőzésen (4 gól) játszott a Júbilo Iwata színeiben és kölcsönben a Nagoya Grampusnál, mielőtt a 2021/22-es szezonra a VfB Stuttgarthoz igazolt. A sváboknál 97 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett. A korábbi junior válogatott 2022 júniusában debütált a japán válogatottban, amelyben 19 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. Ito a 2022-es világbajnokságon is szerepelt, ahol csapata a kieséses szakaszba jutott, és a Horvátországgal szembeni büntetőpárbajban szűken lemaradt a negyeddöntőbe jutásról.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet