Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Thomas Tuchel a sajtónak nyilatkozott a jövőjéről és a csapatról

A mai, TSG Hoffenheim elleni szezonzáró meccs előtt Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtónak az FC Bayern nyári szünet előtti utolsó mérkőzéséről.

Thomas Tuchel ...

... a jövőjéről: Ez az utolsó sajtótájékoztatóm a Säbener Straße-n. A februári megállapodás továbbra is érvényben marad. Voltak tárgyalások, de nem jutottunk megállapodásra a további együttműködésről. Ezért marad a februári döntés.

... a távozásáról: Ttermészetesen nehéz. Az olyan élmények, mint a Lazio, az Arsenal vagy a Real elleni Bajnokok Ligája-meccsek összeforrasztanak minket, különösen a csapatot és a stábot. Az elmúlt hetek utáni visszajelzések alapján újra beszélgettünk, de nem jutottunk megállapodásra. Nem fogok a háttérről beszélni. A februári megállapodás továbbra is érvényben marad.

... összefoglalja a szezont: Ha egy mondatban kellene elemezni a szezont, akkor természetesen azt mondhatnánk, hogy egy cím nélküli szezon az FC Bayernnel sosem kielégítő. Természetesen a DFB-kupában nyújtott nagyon kiábrándító teljesítmény megmarad, és ezért teljes felelősséggel tartozunk. A Bundesligában a második helyen állunk, és még mindig harcolunk ezért a helyért. A pontszerzés az elmúlt években tizenegyből kilencszer elég lett volna a bajnokság megnyeréséhez, ráadásul úgy, hogy az egész szezonban nagy volt a sérülésprobléma. A Leverkusen az egész szezonban nem volt hajlandó veszíteni. A körülmények miatt nem kell szégyenkeznünk. A Bajnokok Ligája-szezon szinte tökéletes volt a 87. percig Madridban. Érdemes differenciáltan szemlélni a szezont, de nem fogunk kibújni a felelősség alól. Mindezek ellenére jogunk van emelt fővel távozni ebből a 15 hónapból, mert mindent megtettünk a maximális siker érdekében.

... a személyi állományról a Hoffenheim-meccs előtt: Harry Kane kezelést kap a személyes orvosától. Nem játszhat, már Madridban is határeset volt. Most rosszabbodott a helyzet, nincs a csapatban. Leroy Sané és Jamal Musiala nincs a keretben, Eric Maxim Choupo-Moting influenzás, és nincs a keretben. Kim megsérült a Wolfsburg elleni meccsen, és nincs a keretben. Kingsley Coman mindent megpróbál megtenni, hogy ott legyen az Európa-bajnokságra készülő keretben, de holnap nem lesz ott a keretben. Sacha Boey fitt, de személyes okok miatt nincs a keretben. Rapha Guerreiro és Serge Gnabry is sérült.

... az FC Bayernnél végzett munkájáról: Az edzői munka nagy művészete, hogy megszabadulj a külső ítéletektől. Nem a büszkeségről vagy az egóról van szó, hanem arról, hogy minden nap szenvedéllyel éld meg a munkádat, és minden komolyság ellenére legyen benned egyfajta könnyedség. Hiszem, hogy mindig nyomot hagyunk magunk után. Ez itt is megtörtént, nagyon pozitív, kollegiális módon. Ez többet ér, mint a külső megítélés. Természetesen örülünk az elismerésnek, de soha nem ez lehet a hajtóerő.

... az Uli Hoeneß-szel való kapcsolatáról: A Real elleni meccs alatt találkoztunk, és ezt lezártuk. Nem vagyok haragtartó.

... Leon Goretzkáról: Érezte kicsit már előre. Az asszisztenseim is beszéltek vele újra. Nem tudom, hogy segít-e, ha sokat beszélünk vele. Nagyon tisztességes szezont játszott nálunk, még különböző szerepkörökben is. Meggyőződésem, hogy Leon mindent megtett azért, hogy ott lehessen a válogatott keretben. A csalódás természetesen hatalmas. Megpróbálunk vele normálisan bánni.

... Neuer és Alexander Nübel kapcsolatáról: Alex velünk volt a felkészülés során. Úgy ismertem meg Alexet, mint egy kedves srácot és csapatjátékost. Egyáltalán nem voltak fenntartások. Ők ketten jól kijönnek egymással.

Aleksandar Pavlovićról: Ez szenzációs. Öröm látni ezt a fiút játszani. Mindig is hoztunk játékosokat az amatőrök közül. Már az első edzésen láttunk benne valami különlegeset. Nagyon magabiztosan játszott. Emellett hihetetlenül kedves, és mindig mosollyal az arcán jön az edzésre. Öröm látni a fejlődését. Őt illeti a legnagyobb dicséret. Minden abszolút nagyszerű volt. Teljesen megérdemli, hogy jelölték a keretbe az Európa-bajnokságra. A Bayern Münchennél központi középpályásként játszani nem könnyű. Remek fickó, nagy dicséret neki. Nincs senki, aki ne kívánna neki sok sikert.

... az elmúlt napokról: Február óta mindannyiunk számára világos volt, hogy ez a fejezet a végéhez közeledik. Mozgalmas volt az elmúlt hét. Fontos, hogy a holnapi meccsre összpontosítsunk, és méltó befejezést hozzunk.

... az átigazolási törekvésekről: Az volt a szándékom, hogy edzői szempontból mindent megtegyek a csapatért, mindig annak tudatában, hogy sok más összetevő is van, például gazdasági. Ez mindig egy objektív, célorientált csere, amelynek célja a csapat fejlesztése.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet