Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

5 tény és adat a 2021-es Német Szuperkupáról, a Borussia Dortmund elleni mérkőzésről

A szezon első trófeája következik a sorban, hiszen a Bayern kedden (20:30 CEST) a Borussia Dortmund ellen lép pályára a 2021 -es Német Szuperkupában. Az FCB szeretné megvédeni a tavaly megnyert trófeát a BVB ellen, és növelni szeretné a dominanciáját ebben a sorozatban is.

Az alábbiakban kiderül, hogy hányszor nyerte meg a Bayern a Szuperkupát, és még egyéb rekordokat is bemutatunk.

1. A 2 legsikeresebb csapat a Szuperkupa történetében

A Szuperkupa két rekord résztvevője ismét szemben áll egymással, következik a 'der Klassiker'. A Bayern 15. alkalommal - és tizedik éve egyhuzamban – száll versenybe a trófeáért, míg a Dortmund 12. alkalommal lép pályára a sorozatban. Amellett, hogy az FCB a liga (31 bajnoki cím) és a DFB -kupa (20 győzelem) legsikeresebb csapata, a Szuperkupa legeredményesebb csapata is, mivel nyolcszor nyerte meg a trófeát, még a BVB hatszor, a Werder Bremen pedig három címmel a harmadik.

2. A Bayern új rekordra készül a Dortmund ellen sorozatban megnyert tétmérkőzéseket tekintve

A müncheni klub az utolsó öt tétmérkőzését megnyerte a BVB ellen, ami megegyezik az 1960-as évek eddigi legjobb sorozatával. A Szuperkupa megnyerésével az FCB új klubrekordot állíthat fel, de tisztában kell lenni azzal, hogy az utolsó Borussia-győzelem is a Signal Iduna Parkban született a 2019-es Szuperkupában (2-0).

3. Nincs favorit a Szuperkupa Klasszikusain

A Bayern és a Dortmund immár kilencedik alkalommal találkozik egymással a Szuperkupában. Ez a leggyakoribb párosítás a sorozatban. Kedden nincs egyértelmű favorit, hiszen ha a történelemkönyveket nézzük, mindkét csapat négy -négy szuperkupa -találkozóját nyerte meg a másikkal szemben.

4. Thomas Müller és Robert Lewandowski a rekord játékosok

Thomas Müller és Robert Lewandowski pályafutásuk során már 10 alkalommal szerepeltek a Szuperkupában, ami a legtöbb a történelemben. Müller mind a tíz mérkőzését a Bayern színeiben játszotta természetesent, míg Lewandowski a Bayernben 7, a Dortmundban 3 alkalommal szerepelt.. Lewy a Szuperkupa gólkirálya is, öt góllal.

5. Nagelsmann újabb debütálása

Julian Nagelsmann, miután múlt pénteken Mönchengladbachban debütált a Bayern edzőjeként, most készül a Szuperkupában való első szereplésére, amelyet szeretne megkoronázni azzal, hogy elnyeri első trófeáját a profi labdarúgásban. Ellenfele, Marco Rose is debütál. Ez az első alkalom 2018 óta, hogy mindkét edző elsőként szerepel a Szuperkupában, amikor is  Niko Kovac és a Bayern 5-0-ra nyert  Adi Hütter Eintracht Frankfurtja ellen.

 

 

 

Fordította: Orosz Dániel

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet