Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nagelsmann: Vannak még tennivalóink

Alig kezdődött el az új szezon, az FC Bayern ismét egy újabb kupáért küzd. Kedd este (20:30) a Borussia Dortmund ellen lépnek pályára a DFL-Szuperkupa mérkőzésen.

A ma délelőtti sajtótájékoztatón Julian Nagelsmann edző vett részt, értékelte az ellenfelet, elmondta, milyen tanulságokat vont le a Mönchengladbach elleni pénteki mérkőzésről, és mely játékosok állnak majd rendelkezésére holnap.

A sajtótájékoztató megkezdése előtt Julian Nagelsmann is részvétét fejezte ki a vasárnap elhunyt Legenda, Gerd Müller családjának: "Részvétem a családnak és a barátoknak. A tegnapi nap szomorú volt a futball számára. Gerdre örökké emlékezünk majd. Sok izgalmas meccset játszott és sok fontos gólt szerzett. Sok erőt kívánok a családnak."

Julian Nagelsmann…

… a nyomásról: Természetesen az első győzelemmel megszerezni az első címet jó lenne. Ez egy fontos meccs egy olyan ellenfél ellen, akik nagyon jól kezdtek a Bundesligában. Természetesen végre nyerni szeretnénk. Örülnénk, ha holnap ez sikerülne, és mindent megteszünk ezért.

… Stanisicről: Volt egy labdavesztése, aminek nem szabadna megtörténnie. De egyébként nagyon elégedett voltam vele. Nagyon megbízható játékos, sokat beszél és próbál kommunikálni. A felkészülés során jó benyomásokat tett, és jó munkát végzett Gladbach ellen. Ez azt jelenti, hogy egy opció a holnapi napra.

… a BVB támadóerejéről és annak megállításáról: Erling Haaland természetesen kiemelkedő csatár. Rendkívül koncentrálnunk kell a láncban, nem engedhetünk sok teret neki. Másrészt fizikailag kell irányítani. A befejező képességei mellett nagyon robusztus és gyors. Lesznek olyan szituációk, amikor nem tudjuk megállítani, de még mindig miénk a világ legjobb kapusa a kapuban. És mint mindig a futballban: csak az egész csapaton múlik!

… Lewandowskiról és Haalandról: Lewy több éven át bizonyította, hogy világklasszis csatár. Erling még nem hosszú ideje van a Bundesligában, de nagyszerű mutatója van. Két különböző típusú csatár. A különbség kettejük közt a kor is, Lewy-nek több tapasztalata van. Ami a hasonlóság, hogy mindketten hihetetlen gólveszélyesek. Nagyon örülök, hogy Lewy az én csapatomban van.

… Lucas Hernándezről: Lucas ma ismét a labdával dolgozott a pályán, fizikailag kell egy kicsit felzárkóznia. Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni. Természetesen örülnénk, ha a lehető leghamarabb visszatérne, de szüksége van időre is. Szükségünk van rá, és nagyon várjuk, hogy visszatérjen.

… Alphonso Daviesről: Phonzy kiemelkedően jól teljesített támadásban, a védekezésben nem tűnt annyira magabiztosnak egyik vagy másik szituációnál. Ez ritmus kérdése. De én jobban szeretem, ha magabiztos a játék felépítésében, minthogy oldalra játszaná a labdát.

… Upamecanóról: A játékstílus nem sokban különbözik. A társaival még nem volt olyan sok közös edzése az összeszokáshoz. Nem hiszem, hogy a viták a teljesítményével kapcsolatban indokoltak lennének. Fiatal játékos, akinek először kell bejönnie, és a ritmusát összegyűjtenie.

… a Gladbach elleni mérkőzésekről és milyen tanulságokat tud levonni belőle: Azt, hogy vannak még tennivalóink. Kicsit túl sok labdát vesztettünk a. Nagyon kevés időnk volt a ritmus megszerzésére. A játékosok többségének az EB nem a hab volt a tortán. Normális, hogy időre van szükségünk.

… a Dortmundról, Haalandon kívül: Kiváló játékosaik vannak. Amit nagyon jól csinálnak, a labdaszerzéskor a sebesség növelése. Olyan helyzetek, ahol tempót váltanak, a legnagyobb a veszély. A Frankfurt ellen a legtöbb lehetőségük ebből volt. Tehát jól tennénk, ha az ellenfelünket megakadályoznánk a veszélyes helyzetek teremtésétől.

… a transzferekről: Az elmúlt két-három hétben eleget mondtam már erről, és ez nem fog változni szeptember elejéig.

… a rendelkezésre álló játékosokról a Szuperkupa mérkőzésre: Jelenleg ugyanaz a keretünk, mint a Gladbach ellen. Coco Tolisso valószínűleg visszatér, a hétvégén az U23-as csapatnál edzett, és kiemelkedő munkát végzett. Fizikailag is rendben van, jó benyomást tett mindkét edzésünkön. Ha a mai edzésen is minden rendben lesz, akkor jön velünk. Holnap döntjük el, ki játszik majd.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet