Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nagelsmann: A közönség egy lélegzetelállító meccset láthatott

A következő idénnyel szemben az elvárások nagyok voltak, és mindenki izgalommal telve várta. A Bundesliga nyitómeccse eleget is tett az elvárásoknak.

Végül a két csapat 1-1-es döntetlent ért el a Borussia-Parkban. "A közönség izgalmas mérkőzésnek lehetett szemtanúja. Végül is a döntetlen igazságos eredmény" - foglalta össze Julian Nagelsmann, a Bayern edzője. "A szurkolók számára ez izgalmas volt, de természetesen szerettünk volna nyerni. Még sok a tennivalónk" - mondta Leon Goretzka. Az fcbayern.com összegyűjtötte a játékosok és az edzők reakcióját a szezon első mérkőzését követően.

Julian Nagelsmann: Soha nem lehetsz elégedett, ha nem nyersz. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek eldönteni a mérkőzést. A végén inkább nekünk volt egy kis szerencsénk. A félidőt követően a Mönchengladbach volt a szerencsésebb, a sok helyzetünket figyelembe véve. Mindent egybe foglalva, kissé döcögött még a játék, de a közönség egy lélegzetelállító meccset láthatott. A félidőt követő első negyed órában bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani, még egy gólt kellett volna szereznünk. A végén kicsit kettészakadt a pálya. Végül is a döntetlen egy igazságos eredmény. Remek volt az ellenfél. Támadásban fejlődnünk kell még. Tisztában vagyunk vele, hogy van még min javítani.

Manuel Neuer: Természetesen nem ezt az eredményt vártuk. 1-0-ra vezetett a Gladbach, ez mindig benne van ellenük. A 25. perctől mi játszottunk jobban, az elején még nem voltunk meccsben. Lassan, de biztosan felfejlődtünk, majd megérdemelten egyenlítettünk. El kell fogadnunk a döntetlent, és most a Dortmund elleni hétközi Szuperkupa mérkőzésre kell készülnünk.

Thomas Müller: Több volt ebben a meccsben számunkra. Azonban akár a Gladbach is betalálhatott volna. Sajnos, a meccs azon szakaszait ahol jobbak voltunk, nem használtuk ki teljesen. A hátsó alakzat kissé szétszórt volt. Lenne még min javítani keddig.

Robert Lewandowski: Hajtós, helyzetekkel teli meccs volt. Nem játszottunk tökéletesen. Sok egyszerű hibát vétettünk, látszott a sebesség és a következetesség hiánya. Letudtuk az első meccset, készülhetünk a következőre. Nagyszerű volt újra szurkolók előtt játszani.

Leon Goretzka: Ez egy tipikus nyitó mérkőzés volt, hektikus kezdettel, ahol hátrányba kerültünk. Azt követően, főleg a második játékrész elején meg voltak a helyzeteink, némely elég kecsegtető is volt. Akkor kellett volna betalálni. A vége felé ismét hektikussá vált a játék. A szurkolók számára mindenképpen szórakoztató lehetett, de mi nyerni jöttünk volna. Sokat kell még fejlődnünk. Innentől meccsről meccsre fogunk tovább fejlődni.

Így látta az ellenfél

Adi Hütter, vezetőedző: Az egy pont a Bayern ellen több, mint megérdemelt. Jól teljesítettünk. Köszönet illeti kapusunkat, Yann Sommert. Soha rosszabb nyitó meccset, azonban mindkét együttesnek van még hova fejlődnie.

Lars Stindl: Tüzijátékkal kezdtünk és meg voltak a helyzeteink. Majd megszenvedtünk. Kijött ki a Bayern minőségbeli előnye. Yann Sommer hatalmasakat védett. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. A hozzáállásunk és a hangulat egy nagyszerű meccsé varázsolta ezt az estét a Borussia Parkban.

Patrick Hermann:A Bayern ellen pontot szerezni mindig is jónak számított. Eldönthettük volna a párharcot, de a Bayernnek is megvoltak a helyzetei. Nagyszerű meccs volt, kezdődjék hát a szezon!

 

 

 

Fordította: Csaba

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet