Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Nagelsmann: Egy ambíciózus ellenféllel kezdünk

Kezdődik! Az FC Bayern München csapata, mint regnáló bajnok vendégszerepléssel, a Borussia Mönchengladbach otthonában kezdi meg a 2021/22-es Bundesliga szezont péntek este.

A Bayern számára ez az első tétmérkőzés az új szezonban, miután a múlt heti kupamérkőzésüket a Bremer SV ellen elhalasztották. Julian Nagelsmann, az új vezetőedző válaszolt a sajtótájékoztatón feltett kérdésekre csütörtök délelőtt.

 Julian Nagelsmann:

… a kezdés előtti várakozásról: Mindig izgalmas, egy keveréke van jelen a várakozásnak és az izgatottságnak. A felkészülés különleges körülmények között zajlott, sok játékos későn kezdte meg az edzést. A felkészülés során nem mindig a legjobb visszajelzést kapjuk.

… Alphonso Daviesről: Phonzy visszatért. Lehetséges jelölt a kezdő csapatba, de valószínűleg a 90 percre nem áll még készen. Megvárom az utolsó edzést. A következő hétre nézve fontos, hogy legyenek játékpercei.

… Pavard kieséséről: Nagyon-nagyon bosszantó. Jó benyomást hagyott maga után és terveztünk vele. Jól variálható játékos. Most néhány hétre hiányozni fog, de sok más játékosunk van, akik helyettesíteni tudják őt.

… Sanéról: Ő egy igazán kedves ember. Lehet vele beszélni, ötleteket cserélni. Megatehetség, nagy szerepet játszhat. Jól tennénk, ha békén hagynánk, hogy a saját elvárásainak megfelelhessen.

… az edzésekről a Bayern játékosaival: Kiváló játékosok, akikkel az ember szívesen dolgozik együtt. Korábban is ismertem őket, de más az, ha mindennap velük edzel. Nagyon kellemes emberek, és élénk beszélgetéseink vannak. Évek óta sikerre éhesek és nyerni akarnak, mindent. Egyik játékos sem akar megállni.

… arról, milyen az FC Bayern München edzőjének lenni: Nagyon jó érzés. Az eredményeket tekintve az előszezon nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem. De nem a Regionalliga csapatai ellen játszottunk, és a játékosaink még mindig szabadságon voltak. Egyébként az edzés jól sikerült.

… az ellenféről: A Gladbachnak egy nagyon jó és ambíciózus csapata van, és egy nagyon jó új edzője. A sérültek és a válogatott játékosok miatt még nem 100%-osak. Ígéretes ellenfél a kezdéshez. A Bayern ellen minden csapat még motiváltabb. Mindenki tudja, hogy zsinórban a 10. bajnoki címünket akarjuk megnyerni.

… a védelem és támadás közti egyensúlyról: Köztudott, hogy a csapat mohó a gólokat illetően, minél többet el akar érni. A támadásban igazi szörnyeink vannak. De mindez függ az egyensúlytól a védekezés és támadás között. Szeretnénk egy kicsit nagyobb stabilitást elérni a védekezésben.

… az elmúlt hetek nagy igazolásairól: Időnként dörzsölöm a szemem, hogy mi történt az elmúlt hetekben. Nem tudom pontosan, hogyan sikerült. Az UEFA-nak is van szeme. Mi vagyunk a német futball egyfajta képviselője, és más csapatokhoz képest jobb helyzetben vagyunk. Németországnak nagyon jó tévés szerződése van, még akkor is, ha rosszabb, mint Angliában. Ezeknek a kluboknak könnyebb pénzt termelni, majd elkölteniük azt.

… az oltásokról: Az oltás a normalitáshoz vezető út, a labdarúgás számára is, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionokba. Nincs kötelező oltás, ez egy olyan döntés, amelyet magának mindenki hozhat meg. Az oltást javasoljuk, így a lehető leghamarabb visszatérhetünk a normalitáshoz. De ez egyéni döntés.

Nagyon jó az oltási arányunk, mind a csapatban, mind a személyzetben, sokkal jobb, mint jelenleg a társadalmunkban. Továbbra is szigorúan betartjuk a higiéniai koncepciót. Reméljük, egészségesek leszünk az egész szezon során.

… a keretről: Egy klubnak nem lehet 20 top játékosa. Edzőként természetesen minél többet szeretnél a legjobb játékosokból. De meg kell találni az egyensúlyt. Ennek részét képezik a sérülések. Ezért nemcsak szemmel kell tartanunk az átigazolási piacot, hanem figyelnünk kell azt is, hogy a terhelést megfelelően kezeljük.

... Ribéry visszatéréséről: Azt hiszem, erről mindent elmondtak. Jó formában akar maradni az új klubjánál, ezért edzett itt. Beszéltem vele a legendák mérkőzésén, de nem arról volt szó, hogy le akarom igazolni. Oliver Kahn már mindent elmondott ezzel kapcsolatban.

… Sabitzerről: Nagyon jó játékos, jól ismerem őt, hosszú ideig dolgoztam vele. Az átigazolási pletykákat nem kommentáljuk. Figyeljük a piacot, ez az edző munkájának része. Meglátjuk, hol vannak reális esélyek arra, hogy a keret még jobbá tegyük.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet