Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Németország
Németország
HOME
Magyarország
Magyarország

Hansi Flick: Elpazaroltuk a lehetőségeinket

Az FC Bayern szombaton 23-szor lőtt kapura és háromszor találta el a kapufát, ám 2-1-re elvesztette a Bayer Leverkusen elleni meccset – annak ellenére, hogy a Bundesliga 13. játéknapján is dominánsan játszottak. „Elpazaroltuk a lehetőségeinket” – foglalta össze Hansi Flick, a Bayern edzője, az első, irányítása alatt elszenvedett vereséget.

Hansi Flick: „Az első félidőben kétszer is figyelmetlenek voltunk, a Leverkusen pedig kihasználta ezt. Tudtuk, hogy jók a labdaszerzésekből és a kontrákból, de nem hibáztatom a csapatomat. Szórakoztató meccs volt a nézők számára is, de a mi szempontunkból rossz vége lett. Egyszerűen elpazaroltuk a lehetőségeinket. Alaposan elemezzük majd a mérkőzést.”

Manuel Neuer: „Többet érdemeltünk volna, de a szerencse ma nem volt mellettünk. Az első félidőben volt néhány nagyon rossz passzunk, ezzel lehetővé tettük a Leverkusennek, hogy kontrázzanak. A második félidőben nagyon szép játekot mutattunk, sikerült elkapni a ritmust. Persze, Hrádecky kiválóan védett, a kapufát is eltaláltuk háromszor, de gólt nem sikerült szereznünk. A következő mérkőzéseken a második játékrészben mutatott teljesítményt kell nyújtanunk.”

Thomas Müller: „Megvoltak a gólhelyzeteink, egy szót sem szólhatott volna senki, ha ma 4-2-re vagy 5-2-re nyerünk. Nagyon gyors ellenféllel volt dolgunk, akik rendkívül effektívek voltak az első félidőben, míg mi meglepően rossz hatékonyságot mutattunk.

Peter Bosz (a Bayer Leverkusen edzője): „Ma melettünk volt a szerencse is, amely az elmúlt néhány hétben hiányzott. Az első 30 percben jól teljesítettünk, bátrak voltunk, nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és ebből gólt szereztünk. A csapat megmutatta az igazi karakterét és a megfelelő mentalitást. Nagy dicséret jár a fiúknak.”

Kevin Volland (Bayer Leverkusen): „Mindent beleadtunk ma, örülünk, hogy megszereztük a 3 pontot. Ahhoz, hogy itt nyerni tudj, szerencsére is szükség van, ez egyértelmű. Az első félidőben felbosszantottuk őket, a második játékrész elején pedig akár 3-1 is lehetett volna. A Bayern akkor viszont feljebb kapcsolt. Azonban mi a végsőkig kitartottunk, ehhez pedig jött az a kis szerencse, ami kell.”

Fordította: Kalassai Márk

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet